2023. június 7., Róbert

Eger ügye

#egerplusz #eger #díj #pető andrea #a dal

Az egri Pető Andrea lett a Dal 2022 legjobb dalszövegírója

Székely Zoárd 2022.03.06. 18:13

Szombat este osztották ki a díjakat.

A Napfonat a Mint a zápor című dallal nyerte A Dal 2022 második elődöntőjét szombaton. A Dunán sugárzott műsorban átadták a legjobb dalszövegíró díját, amelyet Pető Andrea kapott a zsűritől.

 

Az egri származású művész a közösségi oldalán írt a díjátadóról:

Több éve kezdtük a közös munkát Tóth Zsolttal és Erdős Fruzsinával. Meghallgatták a saját zenekarom, a Twin City számára írt dalokat, és megkerestek, hogy írjak nekik. Azóta gyűlnek a közös művek, csőben épp egy különleges, nagyszabású. Kialakítottuk a workflow-t is, és azt érzem, hogy értem, látom őket, és tudom, hogyan szeretnének elmesélni egy történetet, milyen szót írjak bele, ami hiteles, amit ők kimondanának.

 


Pető Andrea középiskolai tanulmányait a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnáziumban végezte, később etika szagon végzett az Eszterházy Károly Főiskolán.

 

A műsorban átadták A Dal 2022 legjobb dalszövegírójának járó díjat, az elismerést Pető Andreának ítélte a zsűri az Azt beszélik című dalért, amely korábban a műsorban Erdős Fruzsi előadásában hangzott el.

 

Pető Andrea a hetedik, aki A Dal legjobb dalszövegéért járó díjat kiérdemelte, korábban Csarnai Borbála, Köteles Leander, Hujber Szabolcs, Szepesi Mátyás, Molnár Tamás és Kardos-Horváth-János kapta meg ezt az elismerést.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló