2024. február 23., Alfréd

Eger ügye

#mirkóczki ádám #oroján sándor #helyi adó #építményadó

Az egri Fidesz frakció a magánszemélyek építményadóját kivezetné, a polgármester szerint valótlan számokkal dobálóznak

Csarnó Ákos 2023.02.07. 16:52

 

A Fidesz egri közgyűlésbeli frakciójának vezetője, Oroján Sándor keddi sajtótájékoztatóján azt valószínűsíti az egerhirek.hu beszámolója alapján, hogy megközelítőleg 3,5 milliárd forint összeg áll rendelkezésre az egri költségvetésben.

 

A mozgástér miatt a frakció kivezetné a magánszemélyek építményadóját, amire idén június végével kerülhetne sor. Az egri Fidesz-KDNP frakció javaslata szerint azok az egri polgárok, akik magánszemélyként bármilyen ingatlannal rendelkeznek, azok ezt a tételt illetően adómentesek lennének a városban.

 

Oroján Sándor kiemelte, hogy az építményadót megemelték tavaly annál a szektornál, amelyik a “leginkább bírja a gyűrődést” ebben az időszakban. Az építményadó sávjainak a meghatározásával tud úgy gazdálkodni az önkormányzat, hogy az emelés a legnagyobb ingatlan-tulajdonos vállalkozókat, a multikat, vagy éppen a bankokat érintse.

 

Mirkóczki Ádám még szintén kedden közleményben kifogásolta a Fidesz frakció és azon belül Oroján Sándor sajtótájékoztatóján elhangzottakat.

 

Oroján Sándor a mai sajtótájékoztatóján ismét bebizonyította, hogy nem érti és nem ismeri a költségvetést, nem érti az önkormányzat működését, fogalma nincs a kiadás-bevétel közötti összefüggésekről. Légből kapott és megalapozatlan számokkal dobálózik és nem létező, fiktív költségvetési összegeket osztogat. Valótlanul állítja azt is, hogy 3,5 milliárd forintnyi mozgástere van az önkormányzatnak. Ha ez igaz lenne, nem kaptunk volna közel 1 milliárd forintos állami segítséget, hiszen a Miniszterelnökség az önkormányzat által tételesen kimutatott, több milliárdnyi plusz kiadásunk megalapozottsága miatt biztosított kompenzációt Eger számára. Oroján továbbra is egy felelőtlen képviselő, aki a következményekkel egyetlen pillanatra sem kalkulál, ellenben sorozatos hazugságaival félrevezeti az egri közvéleményt, becsapva a város teljes lakosságát.

 

2022. szeptember 9-én tartott rendkívüli Közgyűlés egyetlen napirendi pontjának része volt egy hasonló, magánszemélyeket érintő építményadó-törlés, azonban akkor azt az előterjesztést nem támogatta a Közgyűlési többség.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló