2021. december 7., Ambrus

Eger ügye

#egerplusz #eger #felújítás #bródy sándor megyei és városi könyvtár #átadás

Átadták a megújult egri könyvtárépületet – FOTÓK és VIDEÓK

2021.01.27. 17:15

A rekonstruált Nagypréposti Palotát akadálymentesítették is.

Eger önkormányzata sikeresen pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszer keretében megjelent "Zöld város kialakítása" című felhívásra, és 1,827 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a "Belvárosi terek komplex megújítása" című projekt megvalósításához.

 

A projekt célja, hogy a történelmi belváros mint akcióterület közterületei, jelenleg hasznosítatlan vagy alulhasznosított, leromlott műszaki állapotú épületei megújuljanak a tömbbelsőkkel együtt. A fejlesztések eredményeként a város környezeti állapota jelentős javulást ért el, hiszen a beruházás növeli Eger városképi vonzerejét, illetve a lakosok és ide látogatók komfortérzetét. 

 

A beruházás keretén belül újult meg a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárnak otthont adó Volt Nagypréposti Palota, amelyet szerdán adtak át.

Az épület rekonstrukciója során megújult a teljes elektromos hálózat, a pince vízzáró szigetelést kapott, a teljes homlokzatot, a tetőszerkezetet és a tetőfedést is felújították. A homlokzati fanyílászárókat lecserélték, a meglévő-megmaradó ablakokat pedig rekonstruálták. A liftakna beépítésével megvalósult az akadálymentesítés is.

Tőzsér Istvánné a TV Egernek nyilatkozva elmondta: az akadálymentesítésnek köszönhetően a mozgáskorlátozottak már teljesen bejárhatják az épületet, és az idősebb olvasóik is kényelmesebben juthatnak fel az emeleti részekre.

 

A fejlesztéssel az épület a könyvtári feladatokat megújult, modern környezetben tudja ellátni. A terek kialakítása során törekedtek arra, hogy maga az épület teljes egészében az olvasóké legyen, így a teljes palota épülete nyilvános közforgalmú terekké alakulhatott, a kiszolgáló funkció szomszéd épületbe történő helyezésével.

 

Az átadásról a könyvtár Facebook-oldalán néhány fotót is megosztottak:

 

#GALLERY_19# 

 

A TV Eger riportjában pedig több felvételt is láthatunk a megújult, modern épületbelsőről:

 

 

Az intézmény emellett a felújítás során készült képekből összeállított videót is feltöltött:

 

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló