2021. december 7., Ambrus

Eger ügye

#egerplusz #eger #film #agria mozi

Örülhetnek a filmrajongók: akár már május közepe előtt is mozizhatunk Egerben

2021.05.02. 08:37

Már zajlik a filmek beszerzése, készül a műsor.

Mirkóczki Ádám polgármester a héten tett bejelentést az egri kulturális és szabadidős intézmények májusi nyitásáról a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára. Akkor elhangzott, hogy várhatóan május 14-én nyitja meg kapuit az Agria Mozi. Azért csak akkor, mert nincs új film, illetve a mozi büféjének készlete is feltöltésre vár. Az egykori Uránia Mozi nyitása is elhúzódik kissé egy folyamatban lévő pályázat miatt. A Széchenyi úti intézmény június elsején fogadja a látogatókat.

 

A nyitás beharangozását követően Berényi Tamás, az Agria Film Kft. ügyvezetője az egerhirek.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy már megkezdték az előkészületeket, az árurendelést, a filmek beszerzését, a műsorírást, a takarítást. "Mivel minden mozi egyszerre nyit újra így nehéz helyzetben vannak a beszállítóink, akiktől még nem kaptunk visszaigazolást az áru érkezésére. A vetítők folyamatos karbantartást igényelnek, így a technikai háttér készen áll az újranyitásra akár már jelen pillanatban is" – fogalmazott, majd hozzátette:

Célunk az, hogy legkésőbb május 14-ig, de ha lehetőségünk engedi, korábban megnyissunk. Ha megvan a nyitás időpontja és a műsor, utána indítjuk a reklámkampányt.

A várható kínálattal kapcsolatban egjegyezte, hogy már az első héttől kezdve nagyon jó filmek kerülnek a vászonra több kategóriában, családosok számára is, és persze jönnek az Oscar-díjas alkotások.

Szeretné sok-sok gyönyörű fotót látni Egerről? Találkozzunk az Eger a legszebb város oldalunkon is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló