2023. január 29., Adél

Eger ügye

A Szalából jövő füsttömeg mérgezi az amúgy is rossz egri levegőt – FOTÓK

2019.11.30. 00:00

Sajnos úgy tűnik, hogy a városrészben lakók fűtési szokásai nem tesznek jót az egri szmoghelyzetnek.

 

Előszöris, szeretnénk mutatni két csodás fotót a csodás Egerről. Szinok Gábor készítette, az a Szinok Gábor, aki nap mint nap zseniális képekben mutatja be, mitől is szép ez a város. Önkéntes városmarketing ez a javából. Gábor fotói a már több mint 21 ezer (!) lájkolót számláló Eger a legszebb város Facebook-oldalunk messze a legkedveltebbek.

 

 

 

És most térnénk rá cikkünk fő témájára. Egerben ugye rendre visszatérő probléma a rossz levegőminőség; ha az időjárás nem kegyes a várossal, beáll a szmog a városban, és már az illetékes hatóság is többször arra figyelmeztet (legutóbb csütörtökön, erről ITT írtunk), hogy tulajdonképpen nem nagyon kéne sokat kint lenni a városban.

 

Hogy a légszennyezettségi probléma mitől van, az egy hosszabb elemzés tárgya lehetne, de összességében azt el kell egyelőre fogadni, ilyen Eger adottsága, miközben ezt nagyban köszönhetjük magunknak, tényleg ez van. Egyik napról a másikra nem terelik ki a városon átmenő forgalmat sem, és a kéményekből sem fog kevesebb füst a város fölé kerülni, e alapvető szemléletformálásra is szükség lenne.

 

És itt most néhány képkocka erejéig a kéményfüstnél maradnánk. A fentebb bemutatott Szinok Gábor-fotókon szúrt ki valamit egy lelkes olvasónk. Azt, hogy a Szala (ez Eger egyik kevésbé fejlett része sok hátrányos helyzetű családdal) felett egyértelműen kiszúrható az a füsttömeg, amely az ott élők kevésbé környezetbarát fűtési szokásai, lehetőségei miatt alakulhat ott ki.

 

Pirossal karikáztuk:

 

 

Kinagyítottuk:

 

 

 

Itt is pirossal karikáztuk:

 

 

 

És nagyítunk megint:

 

 

Hogy mi a megoldás? Biztos nem az, hogy féktelen szidalmakat árasztunk bárkire is. De a probléma ettől még létezik, és nem csupán a Szalában, a Hajdúhegyen, Lajosvárosban és a város több más pontján is.

 

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló