2024. július 24., Kinga Kincső

Eger ügye

#neumann jános gimnázium

A Neumann öregdiákjai is megmozdultak

2024.02.15. 15:07

Levelet írtak az igazgatónak és csoportot is alakítottak

 

 

A Neumannos öregdiákokat az ország minden sarkában megtaláljuk - írják az iskola öregdiákjai levelük elején. A kutató-képző intézményekben, a közigazgatásban, a gazdasági szféra szakértő- és vezető pozícióiban, összességében a szellemi élet központjaiban rendre Neumannosokba botlunk. A Neumann ügye országos ügy – fejtették ki az iskola diákönkormányzatának korábbi vezetői, akik az alábbi levélben ajánlották fel segítségüket az iskolának:

 

Dr. Sipos Mihály úr részére

igazgató

 

 

 

Tisztelt Igazgató Úr, Neumannos Tanárok és Diákok!

 

Mind több helyről érkeznek hírek a Neumann körül kialakult helyzetről. Egyre bizonytalanabbnak látszik az intézmény jövője, ami az egész közösséget – így az öregdiákokat is – megviseli.

 

Biztosak vagyunk benne, hogy az iskola vezetése – mely ilyen meghatározó műhelyt hozott létre, és működtet sikeresen, immár több, mint 35 éve – mindent megtesz azért, hogy a Neumannos Szellem húsz év múlva is ugyanazt jelentse, amit húsz évvel ez előtt.

 

Hisszük, hogy elkötelezetten dolgoznak annak érdekében, hogy a következő generációk – így a gyermekeink – is értsék, miért imádtunk a lila falak közt fel(jebb)nőni!

 

Tudjuk, hogy nagy terhet visel a kuratórium, a tanári kar, a diákság és a szülői közösség egyaránt, s ennek tudatában a támogatásunkról biztosítunk mindenkit, aki a Neumann megőrzésén és a jövőjének megteremtésén dolgozik!

 

Egy iskola valódi értékét a szűkebb közösségének ereje, tartása mutatja, mely azonban a tágabb közösség elkötelezettségében gyökerezik. Az elmúlt évtizedek Neumannosai pedig elkötelezettek az iskolájukért!

 

Mi, az Iskolai Diákönkormányzat korábbi vezetői felajánljuk segítségünket a Neumannos öregdiákok nevében. Meggyőződésünk, hogy feladatunk és felelősségünk hozzájárulni a Neumann jövőjének biztosításához, a jelenlegi működési forma megőrzéséhez, vagy egy új, de értékeinkhez igazodó keretrendszer kialakításához!

 

Minderre tekintettel megszólítjuk az elmúlt, közel négy évtized diákjait, bevonjuk őket a szélesebb nyilvánosság tájékoztatásába, és mindazok felkutatásába, akik erkölcsi, pénzügyi, vagy akár döntéshozói támogatást nyújthatnak közös ügyünknek.

 

Tisztelt Igazgató Úr!

 

A Neumannban megtanultunk küzdeni azért, ami értékes nekünk! Kérjük, segítsen abban, hogy ezt a tudást, és az ezáltal szerzett élettapasztalatot közösen fordíthassuk a Neumann javára. Most rajtunk a sor!

 

Eger, 2024 február 4.

 

                                               az Iskolai Diák Önkormányzat vezetői a kezdetektől napjainkig

 

 

A levelet 43 korábbi diákönkormányzati vezető írta alá. A képviselőik kifejtették: az öregdiákok elkötelezettek az alma materük mellett. 5000 ember fog dolgozni a Neumann fennmaradásáért - hangsúlyozták, majd felhívták a figyelmet: a Neumann ügye közügy, melyet szívén kell viseljen minden felelősen gondolkodó egri polgár. Összefogásra és cselekvésre hívjuk fel a város közéleti szereplőit és politikusait. A hangzatos, de inkább a sajtónak szóló üzenetek, mintsem a megoldásra törekvő javaslatok után eljött a csendes cselekvés ideje – foglalták össze az öregdiákok.

 

Csoportot is létrehoztak a közösségi médiában, oda várják a segítőket, az iskoláért tenni kívánókat:

Sötét felhők gyülekeznek a Neumann egén. Célunk, hogy összefogjuk a iskola volt diákjainak és szimpatizánsainak több ezer fős közösségét, és szaktudással, pénzügyi eszközökkel, kapcsolati tőkével, vagy bárhogyan segítsük együtt az iskolát kilábalni a válságból - áll a csoport leírásában.

 

indexkép: Neumann támogatói kör 2024

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló