2023. június 7., Róbert

Eger ügye

#bródy sándor megyei és városi könyvtár #harlekin bábszínház

A Harlekin Bábszínház babaszínházi előadása a Bródy Sándor Könyvtárban


A Bródy Sándor Könyvtár nyitott, befogadó intézményként 2023. januárjától több szervezet programjának, foglalkozásának ad otthont. Így kerülhet sor 2023. február 17-én pénteken 10 órától az egri Harlekin Bábszínház „Körös-körül – Játékos geometriák kicsiknek” című babaszínházi előadására a Bródy Sándor Könyvtár Böngészőjében.

A babaszínház a legapróbbak számára jött létre először Norvégiában, majd ehhez a „Művészet a legkisebbeknek” programhoz csatlakozott sorban a világ számos bábszínháza, köztük a Harlekin Bábszínház is. Ezúttal a „Körös-körül” című előadást hozzák el a Bródy Sándor könyvtár falai közé a már 14 éve működő Ciróka-kör közössége és más érdeklődők számára egyaránt.

Kontakt: Bálintné Fadgyas Eszter könyvtáros, telefonszám: +36 70 384 0207, e-mail: balintne.fadgyas.eszter@brody.iif.hu

 

 

 

Az előadás geometriai formákkal játszik. Két kis manó varázsolja elő a föld, a víz és az ég helyszíneit és segítenek benépesíteni azt állatokkal, fura lényekkel. Körös-körül játszanak a vizuális formák, körbejárják a világot, magát a körforgást jelenítik meg. A színészi előadásmód, a zenei megfogalmazás, a színek és a játék ritmusa figyel a kisgyerekek érzékenységére érzelmi-értelmi érettségére. A tiszta látványvilággal és énekhanggal kísért játék a legkisebbeket szólítja meg.

 

 

A produkciót 1-4 éves korig ajánlják. A 45 perces előadás részei: 25 perces produkció és 20 perces a színészek által vezetett, a produkcióhoz szervesen kapcsolódó szabad játék.

Fontos információ, hogy az előadás jeggyel tekinthető meg, amelyet a jegy.hu oldalon vásárolhatnak meg az érdeklődők.

 

fotók: Gál Gábor

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló