2024. április 13., Ida

Eger ügye

#városháza #domán dániel #választás2024eger

A Hajdúhegyre fog sütni először a nap a választások után

Csarnó Ákos 2024.03.02. 13:20

100 nap a választásokig az egri 7-es körzetben is

 

100 nap van hátra az önkormányzati választásokig. Úgy vélem, sok egri érezheti, hogy nincsenek rendben a dolgok – írja közleményében Domán Dániel.

2019. októberében azt remélhették a választók, hogy változás lesz, hogy lehetőség nyílik egy kiszámíthatóbb, egy okosabb Eger kialakítására, de hamar kiderült, hogy csak az egyik rosszat cseréltük a másikra.

A kizárólagosságra törekvés és a széthúzás ellehetetlenítette a normális működést. Eger gazdaságilag és morálisan zuhanórepülésbe kezdett. Helyben mind az ellenzék, úgy a kormánypárt is darabjaira hullott. Tagadhatatlan, hogy a pártpolitika küzd egy személyi, morális és egy képviseleti válsággal, amely városunk közéletét a végsőkig megmérgezte. Ahhoz, hogy Eger ne váljon az ellentétek és a közöny martalékává, meg kell mutatnunk, hogy bizonyos kérdésekben egyetértünk – Domán szerint.

 

Én erre a feladatra jelentkezem: igazi képviseletre, ahol a közös ügyeinkről normálisan, őszintén beszélünk, valódi problémákkal foglalkozunk és megoldásokat találunk. Felelőtlen döntések helyett kiszámíthatóság. Zavar helyett rend. Sunnyogás helyett őszinteség. Nemtörődömség helyett gondoskodás. Üres szavak helyett érdemi munka – tette hozzá, majd emlékeztetett, ahogy a 2022-es hajdúhegyi időközi választáson, úgy továbbra is azt vallja, nem pártokra, hanem új szemléletre van szükség, amely nem a magánérdeket részesíti előnyben, hanem a közösségét.

 

2024. június 9-én arról kell döntenünk, hogy olyan képviselőket küldjünk a közgyűlésbe, akik nem egymásra mutogatnak, hanem teszik a dolgukat. Olyan embereket, akik nem asszisztálnak a fosztogatáshoz és az értékeink lerohasztásához, hanem egy nyitott, korszerű és átlátható önkormányzat alapjait teremtik meg.

 

Elérhető leszek, egy nyitott könyv. Talán nem tökéletes, de felelősségre vonható. Együttműködő, de a korrupciót, az elvtelen kompromisszumokat elutasító. Szilárd morális alapokon álló, a rendszert és egyéb érdekeket nem kiszolgáló. Az én iránytűm a helyén van. Folytatva az eddigi munkát, most újra jelentkezem a 7-es körzet képviseletére. A hajdúhegyiek és a károlyvárosiak olyan alternatívára szavazhatnak, ahol a felelősség, a bizalom, a kiszámíthatóság és a tenni akarás nem vész el – zárta közleményét a 7-es körzet lakóihoz címezve elsősorban.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló