2023. szeptember 26., Jusztina

Eger ügye

Az egyik noszvaji szálloda tulajdonosa fizethette ki Semjén Zsolt svéd vadásztúráit

2019.11.30. 00:00

A hotel megépítéséhez az üzletember nem kevés állami támogatást kapott. Az egri LMP szerint a miniszterelnök-helyettes elgondolkodhatna a lemondásán.

 

Napok óta az egyik vezető hír a magyar sajtóban, hogy Semjén Zsolt KDNP-s miniszterelnök-helyettes több skandináviai vadásztúráját – az egyebek közt – a noszvaji Oxigen Hotel & Zen Spa-ban érdekeltséggel bíró Farkas József  fizette ki. Az üzletember érdekeltségei több szállodát is magukénak tudhatnak, amelyekre jelentős állami támogatásokat is felvett, a noszvaji hotel építésére 365 millió forintot kapott, amelyet 2010 és 2014 között fizettek ki a hotelnek – közölte a Magyar Nemzet.  Az is kiderült, hogy a miniszterelnök-helyettes adta át 2012-ben a noszvaji holtelt, vagyis a felállás a következő: Farkas József kapott egy rakás támogatást erre a hotelére (is), amelyet Semjén Zsolt átadott, majd az üzletember a saját pénzén néhányszor elutaztatta a politikust Svédországba, hogy Semjén ott vadászhasson.

 

Komlósi Csaba, az LMP egri országgyűlési képviselőjelöltje portálunknak kommentálta a hírt, miután a noszvaji eset révén Heves megyei érintettsége is van az ügynek. A politikus szerint ugyan feltételezhetjük, hogy pusztán szívbéli jóságból finanszírozta a miniszterelnök-helyettes svédországi vadászkalandjait Farkas, bár ez a feltételezés annyira nem tűnik életszerűnek. „Ismerve a migránsáradatot öntestével feltartó kicsiny hazánk jelenkori belső viszonyait, sokkal inkább feltételezhetjük, hogy az említett úr a kormányzat – esetenként akár 100 milliókban is mérhető – jóindulatát próbálta ezúton megvásárolni vagy a korábbi számára kedvező döntéseket meghálálni” – hangsúlyozta az LMP jelöltje.

 

„De akár így, akár úgy, örömmel vennénk, ha az illető kiállna a sajtó nyilvánossága elé, és tisztázná, hogy igazak-e ezek a hírek, és ha igen, akkor miért gondolta meglepni Semjén urat ezen apró figyelmességekkel, amelyek egy egyszerű köztisztviselő esetében már “lekötelező mértékű ajándéknak,” vagy netán vesztegetésnek minősülnének. Persze a nevezett politikus is elgondolkodhatna a lemondásán…” – tette hozzá Komlósi Csaba.

 

Nem rokonai fizették Semjén útjait

Miközben a Fidesz-KDNP politikusai (például Rétvári Bence vagy Budai Gyula) és a kormánysajtó a hétvégén Semjén Zsolt Svédországban élő rokonainak meglátogatásával igyekezett magyarázni a miniszterelnök-helyettes luxusvadászatait, megtudtuk, épp csak a politikus családtagjai nem vettek részt a zsákmányejtő túrákon.

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló