2024. április 30., Katalin Kitti

Eger ügye

#kárpátok alapítvány #lego

17.000 doboz LEGO játék jut el hátrányos helyzetű gyerekekhez!


 

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is nagyszabású karácsonyi adományozási akciót bonyolít le az egri székhelyű Kárpátok Alapítvány a LEGO Build to Give akció keretében.

 

Az akció során idén több mint 17.000 doboz LEGO vagy DUPLO csomagot juttat el hátrányos helyzetű gyerekek számára. Az Alapítvány évek óta adományoz LEGO játékokat olyan gyerekek számára, akiknek a szülei nem engedhetik meg, hogy ilyen jellegű ajándékot vegyenek. Az ajándékokat az alapítvány személyesen, vagy a partnerszervezetei által juttatja el a rászoruló családok 0-18 éves gyermekeinek.

A kockákkal való építés azon kívül, hogy nagyon örömet okoz a gyerekeknek, és izgatottan vesznek részt az építkezésben, nagyban fejleszti a gyerekek különböző készségeit is. Így elmondható, hogy a megkapott játék nem csak kiváló időtöltés a gyerekek számára, de nagyon hasznos a fejlődésükben is.

Az akció idén is a LEGO Csoport támogatásával valósul meg, akik több ízben támogatták már az alapítványt adományozási akciók, oktatási programok lebonyolításában.

 

A LEGO Build to Give kezdeményezéséről bővebb információ: https://www.lego.com/enhu/sustainability/build-to-give-partners/ További információ: Németh Mercédesz program koordinátor Kárpátok Alapítvány - Magyarország +36305209318 mercedesz.nemeth@cfoundation.org

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló