Vélemények

Egri Ügyek: Rondák voltunk, megújultunk

A szerk. | 2017. július 23. 22:02:52
Persze így se fogunk mindenkinek tetszeni.

 

 

Kívül-belül megújult az Egri Ügyek, végre lett egy épkézláb mobilverziónk is, úgyhogy most ujjongunk és egy kicsit zsörtölődünk is.

 

Jelenleg Magyarországon, így Egerben is baromi nehéz fenntartani egy olyan hírportált, amely nem a kormány tenyeréből eszik, vagy ha így jobban tetszik: nem nyalja a Fidesz popóját fényesre. Évek óta azon dolgozunk, hogy nyereségessé tegyük az Egri Ügyeket, ami szerencsére sikerült is, hiszen ha nem számoljuk a kiadásainkat, csak a bevételt, akkor máris nyereségesek vagyunk, tehát nem.

 

Mégis, akkor mi a francért csináljuk ezt az egészet? Ha csak Egert és Heves megyét nézzük, az utóbbi években itt is szinte minden sajtóterméket beborított a narancsos köd, nézzük csak meg, kié lett a megyei napilap, vagy kinek az egyértelmű szócsöve az egyik feltörekvő bulvárpolitikai oldal. Gyakorlatilag az Egri Ügyek az egyetlen olyan nagyobb elérésű híroldal Egerben, ahol nincsenek megkötések, nincs cenzúra és olykor sikerül ellensúlyozni a hatalmon lévők túlkapásait.

 

Éppen a fentiek miatt kapunk sokszor hideget és meleget, de ilyenkor csak ránézünk az olvasottsági adatainkra, amelyek egyre biztatóbban alakulnak. Szerencsére. Csak néhány számadat az utóbbi időszakból: június hatodikán 37 ezer volt az oldalletöltésünk, de csak az utóbbi hetekben többször voltunk napi 15 ezer felett és a havi összesített adatok is elég biztatóak, folyamatosan növekszünk. Nekünk van a legnagyobb elérésű Facebook-közösségünk: az általunk alapított és működtetett Egerben láttam, hallottam csoport 27 ezer 300 feletti taglétszámnál tart, az Eger a legszebb város mindjárt átlépi a 11 ezer lájkolót, és ott van a központi oldalunk, az Egri Ügyek, amely 11 ezer 700 lájkoló felett jár.

 

Persze az egyre javuló olvasottsági adatok azt is jelenhetnék egy egészséges piaci környezetben, hogy egyre több a hirdetőnk. Ugyan van néhány bátor jelentkező, de látjuk azt is, sokan félnek attól, mi lesz, ha a potentátok meglátják: ellenzéki portálon virít az a banner vagy PR-cikk. Ezen felül a közelmúltban olyan is megtörtént, hogy az egyik, egyébként városi és közpénzzel szépen kitömött hírportál munkatársai arról győzködték a nálunk hirdetőt, hogy inkább pártoljon át hozzájuk, sokkal jobban járnak. Kemény világ ez, senki sem mondta, hogy egyszerű, de néha mi is meglepődünk.

Az, hogy egyre többen kíváncsiak ránk, természetesen felelősséggel jár. Ezt szem előtt tartva mindig fontos lesz számunkra, hogy Eger elévülhetetlen érdemeit bemutassuk, a város szépségeit kiemeljük, de közben nem fogunk szó nélkül elmenni az idiótaság, a hatalmi arrogancia és a politikai megtévesztés mellett sem. Sajnos mutatkoznak jelei annak, hogy a kormánypárt szűkebb hazánkban is az országos minta alapján jár el. Mindent akarnak, mindenhol az ő embereiket szeretnék látni, minden bizniszt maguknak szeretnének. Ehhez olykor tudatos, jól felépített stratégia mentén vezet az út, amelyben egyre fontosabb szerepet szánnak a lakájmédiumaiknak is.

 

Vannak már Egerben, a megyében olyan Fidesz-közeli oldalaik is, amelyek gondolkodás nélkül beleállnak a fideszes manipulációba akkor is, ha láthatóan politikai propagandáról, nyomásgyakorlásról, hangulatkeltésről és megtévesztő híresztelésekről van szó. Fontosnak tartjuk, hogy lerántsuk a leplet ezekről a zavaros politikai játszmákról, és lehetőségeinkhez mérten bemutassuk, milyen érdekek vannak a háttérben.

 

Nem vagyunk profik, nincs pénzünk, nagyon sokat hibázunk, de megyünk előre, mert hisszük, tudjuk, hogy a kormányzati propaganda szajkózásán kívül is van más megszólalási forma, amely érdekli az embereket. Ha már nem lesz ránk szükség, vagy ha meguntuk, azt úgyis látjuk majd, de még itt vagyunk, sőt, a korábbiaknál is nagyobb kedvvel és motivációval küzdünk egy tisztább közéletért. Szívesen veszünk minden segítséget: témajavaslatot, jószándékú bírálatot, netán támogatást, de egy hátba veregetés is jól jön olykor. És még egy pár nap türelmet kérünk, amíg az új felületen minden flottul működik majd, egy kis ideig lehetnek még hibák, de ez ilyenkor természetes.

 

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról