Kék hírek

Retteghetnek a bűnözők, rengeteg új autót kapott a rendőrség Heves megyében

Police.hu/Egri Ügyek | 2017. december 21. 08:56:16
Új járőrgépjárműveket adott át Heves megye rendőrfőkapitánya.

 

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság használatába 2017. december 20-án 55 darab szolgálati gépjármű került. Az Audi, a Volkswagen, a Skoda, Mercedes és a Suzuki gyártmányú, rendőri jelleggel ellátott szolgálati személygépkocsikat Czinege László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány adta át Egerben, az Érsekkertben.

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül.

 

Az új gépkocsik rendszerbe állításával a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság járőrgépjárműveinek átlagos életkora 5,8 évről 2,5 évre csökkent.

 

A gépjárművek szállítói öt évig vagy 200 000 kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, minden gépjárműhöz rendelkezésre áll a nyári és a téli gumiabroncskészlet. A gépkocsik megfelelnek a biztonsági, a környezetvédelmi és a rendőrségi követelményeknek, számos vezetést támogató rendszerrel, légkondicionálóval vannak ellátva, a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.

 

A gépkocsikra LED-technológiájú, szöveges feliratok – például a rendőri intézkedés rövid tartalma, tájékoztató közlekedési információk – megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek.

 

A korszerű szolgálati gépjárművek hatékonyan támogatják a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság állományának szolgálatellátását.

 

 

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról