Eger ügye

Újra utcazenészek versenye Egerben

2017. június 13. 16:02:44
Az elmúlt 2 év sikeres eseményei után 2017-ben újra Egerbe érkezik megannyi zenész like érméket gyűjteni a járókelőktől. A tét nem kevesebb, mint 1 millió forint, és ezen felül az idei évben első alkalommal a szakmai zsűri is pénzdíjazásról dönt.

 

2017. június 16-20. között kerek 1 millió forintos fődíjért versengenek Eger belvárosában a zenészek. Ha ebben az időszakban a belvárosban ebédelsz, kávézol, vagy terméket vásárolsz a kijelölt helyeken, akkor (nagyjából) ezer forintonként kapsz 1 db like érmét. Ezután nincs más teendőd mint, hogy meghallgatod az utcazenészeket és annak adod a like-jaid, akinek a produkciója a legjobban tetszik. Ha elfogytak az érméid, szerezz még a kijelölt boltokból, éttermekből és szavazhatsz újra meg újra!

Rajtad múlik, hogy ki lesz a győztes!

 

Élőzene az utcán, élő egyenesben a Facebookra

 

A rendezvény idei célkitűzése 1 millió magyar Facebook felhasználó elérése az élő közvetítések segítségével. Az eseménysorozat kommunikációs csatornájában a legnagyobb hangsúlyt a közösségi videó bejelentkezések fogják alkotni. A szervezők saját csapata, a FlyerZ magazin, és a fiatalok körében népszerű vloggerek fognak napjában többször is bejelentkezni és élőben tudósítani Eger városából. A szervező szándéka, hogy kiaknázza legújabb technológiákban rejlő lehetőségeket a város és a rendezvény népszerűsítésére, valamint a szerződött partnereinek forgalomnövelése érdekében.

 

Újra csatlakoztak a belvárosi kereskedők a programhoz

 

A mostani évben jelentősen növekedett a programban részt vevő belvárosi kereskedők létszáma. A tavalyi 7 egység után, idén több mint a duplája, egészen pontosan 16 belvárosi üzlet csatlakozott és mellettük 13 helyi étterem osztja még a Like-ot. Nem lesz nehéz észrevenni ezeket a helyeket, mert egy 3 méteres piros strandzászló fog lobogni előttük. Ezt a jelet kell majd keresni június 16-20.-a között az egri belvárosban. Továbbra is marad a jól megszokott szabály, miszerint nagyjából ezer forintonkénti vásárlás után jár 1 db like érme, de van egy kivételes eset.

 

Az éttermek idén is árulják az ún. Utcazenészek Borát, ami idén a legfrissebb Hungarikum, az egri Bikavér és mellette egy jó nyár esti fröccs alap, az Egri Csillag. Speciális kiszerelések ezek, hiszen minden üveg kupakja alá 5 Like érmét rejtett a pincészet. Az Utcazenészek Borát idén a Gál Tibor Fúzió adja.

 

Arany Like érmék a szakmai zsűri kezében

 

Az Utcazenészek Versenye Egerben program határozott célkitűzése, hogy a Versenyen való megmérettetés méltó szakmai elismerés legyen minden díjazottnak. Ennek érdekében  2016. évtől egy szakmai zsűrit hívtak életre, melyben idén is magas szakmai kvalitások foglalnak helyet. Karácsony János - James énekes, gitáros, zeneszerző, a legendás LGT tagja, Csányi Zoltán a Roy és Ádám Trio dobosa, Gulyás László igazgató, Egri Farkas Ferenc Zeneiskola, valamint Nagy Zoltán az Eszterházy Károly Egyetem zenei tanszékének docense.

 

Ők négyen mint a szakmai Zsűri tagjai, Arany Like érméket fognak adni az arra érdemes utcazenészeknek, akik ezzel a szakmai kategóriákban érhetek el helyezést. Az 1 millió forintos fődíj sorsáról továbbra is az utca embere dönt, de ebben a kategóriában is megjelenik majd a Zsűri kiegyensúlyozó szakmai véleménye. A szavazatokat minden szereplő „vakon” adja le (a részeredmények ismerete nélkül), így a részrehajlás kizárt.

 

Jótékonysági küldetés

 

Az Utcazenészek Versenye Egerben szervezői elkötelezettek a helyi közösség támogatásában. A Maci Akcióról közismert Round Table-3 Asztaltársasággal (www.rth3.hu) közösen valósítanak meg egy jótékonysági célkitűzést. Ennek módja, hogy a zenészek a kalappénz egy részét szabadon felajánlhatják a konkrét kitűzött cél megvalósítása érdekében, tehát minden járókelő aki pénzt dob a muzsikusoknak, az egy jótékony célhoz is hozzájárul. Idén két nehéz szociális helyzetben élő család gyermekeinek nyújt segítséget a program.

 

 

Te követed már az Egri Ügyeket a Facebookon? Nem! Akkor ITT most megteheted! Köszönjük!

 

 

 

Na most jól megmondtahtod
Kiemelt híreink a címoldalról