2024. július 14., Örs Stella

Vélemény

#városháza #parkolóház

Az egri Közgyűlés és a polgármester képtelen megoldani a parkolóház kérdését negyedik hónapja - SZAVAZÁS

Csarnó Ákos 2023.05.18. 08:43

Hihetetlenül pancser társaság.

 

A keddi rendkívüli ülésen három módosítás került a testület elé a korábbi polgármesteri terven túl. Mirkóczki Ádám terve alapján 1 évre kötött volna szerződést az önkormányzt, havi bruttó 7,3 millió forintért bérelte volna a Katona téri parkolóházat, közben az egy év alatt a szerződés 15-éves meghosszabbításól kell tárgyalni a feleknek.

 

Minczér Gábor alpolgármester javaslata már arról szólt az ülésen, hogy nézze meg az önkormányzat, hogy hol, mivel lehetne kiváltani a parkolóház parkolóhelyeit. Ez a terv nem kerülne hatalmas összegbe, kérdés, hogy akadnak-e szabad helyek?

 

Földvári Győző azt javasolta, hogy kiemelt közösségi érdekre való hivatkozással indítsa meg az önkormányzat a parkolóház kisajátítását. Ennek megvalósulása véget vetne a jogi huza-vonának, azonban nem világos, hogy mennyire és mi alapján értékelné az ingatlant egy igazságügyi szakértő, így nagy lottó, akár 1, de akár 2 milliárd is lehet a végösszeg. Nem világos azonban, hogy az eljárás lefolytatása alatt hogyan pótolná ez a terv a parkolóhelyeket.

 

A Fidesz frakció nevében tárgyaló Dr. Csetneki Attila képviselő is módosító javaslatot terjesztett elő, arra hivatkozással, hogy az Agria Parkoló Kft. (a parkolóház tulajdonosa) vezetőjével tárgyalt. Az ő tervei szerint a polgármesteri előterjesztéshez képest nem 1 évre, hanem 6 évre történne a bérlés, havi bruttó 6,7 millió forintért, illetve az önkormányzat lehetőségét a parkolóház 942 millió forintos kezdő vételáron való megvásárlási lehetőség fenntartásával (a kifizetett bérleti díj beszámítana a vételárba). A hatodik év végéig – amennyiben nem történik meg addig az adásvétel – az ár inflációt követő mértékkel emelkedik, elérheti az 1,8 milliárd forintot.

 

Végül a Közgyűlés ez utóbbi változatot fogadta el. Mirkóczki Ádám jelezte, hogy a döntést megvétózza. Ez azt jelenti, hogy négy hónap küszködés után, május végén sem fog megnyílni a parkolóház.

 

És akkor ön hogy döntene?

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló