2024. május 28., Emil Csanád

Eger ügye

#városháza #parkolóház

Noha elfogadta a Közgyűlés, mégse nyithat ki a parkolóház a Katona téren – Mirkóczki óvást ígért

Csarnó Ákos 2023.05.16. 12:58

 

Kedden rendkívüli Közgyűlést tartott az egri önkormányzat, aminek egyik legfontosabb témája a Katona téri parkolóház volt.

 

Miután január közepén bezárt a parkolóház, az érintettek több megoldást kerestek, hogy meg lehessen nyitni a belvárosba érkező autósok előtt. Mirkóczki Ádám polgármester korábbi tervei szerint 1 évre, havi bruttó 7,3 millió forintért bérelné és hasznosítaná az önkormányzat az épületet. Akkor a testület nem fogadta el a tervet, halasztást kért, hogy tárgyalások lehessenek a felek (önkormányzat és a parkolóház tulajdonosa) között.

A keddi ülésen három módosítás került a testület elé.

Minczér Gábor alpolgármester javaslata arról szólt, hogy induljon el egy alternatív megoldás megvizsgálása, vagyis nézze meg az önkormányzat, hogy hol, mivel lehetne kiváltani a parkolóház parkolóhelyeit. A Közgyűlés elutasította a felvetést.

 

Földvári Győző azt javasolta, hogy kiemelt közösségi érdekre való hivatkozással indítsa meg az önkormányzat a parkolóház kisajátítását. Ezt is elutasította a testület.

 

A Fidesz frakció nevében tárgyaló Dr. Csetneki Attila képviselő is módosító javaslatot terjesztett elő, arra hivatkozással, hogy az Agria Parkoló Kft. (a parkolóház tulajdonosa) vezetőjével tárgyalt. az ő tervei szerint a polgármesteri előterjesztéshez képest nem 1 évre, hanem 6 évre történne a bérlés, havi bruttó 6,7 millió forintért, illetve az önkormányzat lehetőségét a parkolóház 942 millió forintos kezdő vételáron való megvásárlási lehetőség fenntartásával. A hatodik év végéig – amennyiben nem történik meg addig az adásvétel – az ár inflációt követő mértékkel emelkedik, elérheti az 1,8 milliárd forintot.

 

Végül a Közgyűlés ez utóbbi változatot fogadta el. Mirkóczki Ádám jelezte, hogy a döntést megóvja. Ez azt jelenti, hogy május végén sem fog megnyílni a parkolóház.

 

A Katona téri parkolóház ügyében született írásaink itt érhetők el.

 

indexkép: automotor.hu

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló