2022. január 18., Piroska

Riasztó

#eger #ügyészség #testi sértés #heves #kerecsend #egerbakta #garázdaság #magánlaksértés

Viperával támadt a fiatalra egy férfi Egerben. Az volt a baja, hogy a srác rossz helyen bringázott

Nagy Donát 2021.05.06. 10:04

Több esetben is ütötték, rúgták, fenyegettek egymást az emberek Heves megyében.

Az Egri Járási Ügyészség összefoglalója szerint két rendbeli garázdasággal is vádolnak egy 44 éves férfit, aki 2019. április 3-án délután Egerben a Malomárok úton keveredett konfliktusba három, a járdán kerékpározó középiskolással.

Azt írják, hogy a rossz helyen történő kerékpározáson felháborodott férfi azt mondta a fiatal fiúknak, hogy a nyakuk köré fogja tekerni a biciklijüket. Ehelyett viszont inkább csak megragadta egyikük kerékpárját, és azt megpróbálta a rajta ülő sértettel együtt felborítani.

Miután ez nem sikerült, rövid dulakodást követően hazament, de csak azért, hogy magához vegyen egy fél méteres teleszkópos botot, amivel néhány percen belül visszatért a helyszínre.

 

Ahhoz, hogy emeljen a renoméján, üldözőbe vette a barátaival addigra már az egyik padon üldögélő srácot, aki megpróbált ugyan elfutni előle, de a vádlott gyorsabbnak bizonyult, így kétszer így is rá tudott vágni a viperával a hátára.

 

A járási ügyészség pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a bosszús férfira.

fist-1561157_1280
Fotó: Pixabay

A Hevesi Járási Ügyészség hasonló eset miatt emelt vádat egy 33 éves helyi lakossal szemben, aki Hevesen 2020. február 15-én délután bántalmazta a volt élettársát.

 

A leírás szerint ugyan csak véletlenül összefutottak az utcán, de azonnal szóváltásba keveredtek egymással. A férfi aztán előbb ököllel leütötte, majd a földön még össze is rugdosta a védtelen nőt. Ez nem csak könnyű sérülést okozott, hanem az ügyészség szerint alkalmas volt arra is, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

 

A járási ügyészség garázdaság vétsége mellett könnyű testi sértés vétségével is vádolja a büntetett előéletű elkövetőt, akivel szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt a bíróságra benyújtott vádiratában.

man-2933991_1280
Fotó: Pixabay

Az Egri Járási Ügyészség emelt vádat egy 23 éves fiatalember ellen, aki 2018. október 18-án éjjel azért verte meg közterületen a nála három évvel fiatalabb sértettet, mert az Kerecsenden, a Pataki úti közkút közelében a nála lévő zenelejátszóból 30-as állásban, teljes hangerővel hallgatta a zenét. A vádlott emiatt a nyakánál fogva a földre rántotta a fiút, aki a fogásból kiszabadulva menekülni próbált, de elesett, így támadójának – amikor beérte – lényegében módja nyílt arra, hogy összerugdossa őt a porban.

 

A járási ügyészség a garázdaság vétségével és könnyű testi sértés vétségével vádolt, amúgy büntetlen előéletű huszonéves terhelttel szemben pénzbüntetést indítványozott.

musician-664432_1280
Fotó: Pixabay

A hangos zenehallgatás adott okot annak a bűncselekménynek az elkövetésére is, ami miatt ugyancsak az Egri Járási Ügyészség emelt vádat egy 43 éves férfival szemben. A vádirat szerint a sértett 2020. június 13-ra virradóan házibulit tartott az egerbaktai otthonukban, ami zavarta a közelben lakó vádlottat, ezért hajnal 3 óra körül a nyitott kapun és az ugyancsak nyitva hagyott bejárati ajtón át bement a sértett lakásába és ott ököllel szétverte az asztali CD lejátszót.

Ezzel ugyan csak 5.000 Ft kárt okozott, de a buli így is megtorpant.

Az ügyészség magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat a felindult szomszéd ellen, mivel ő a cselekményét nem nyilvános helyen és nem a köznyugalom megzavarására alkalmas módon követte el, ezért a tette nem minősül garázdaságnak. A vádhatóság ebben az ügyben is pénzbüntetés kiszabására tett indítványt az erőszakoskodóval szemben.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló