2023. január 29., Adél

Riasztó

#baleset #apc #gondatlanság

Utasaik és más sofőrök épsége sem izgatja a megye ittas vezetőit – Vajon a büntetés elgondolkodtatja őket?

Székely Zoárd 2021.05.14. 09:56

Sajnos gazdag a környéki vádemelések listája.

Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség az ellen az apci nő ellen, aki 2019. telén Apcon, a Kossuth úton a megengedett legnagyobb sebességet túllépve haladt gépkocsijával, amikor a nedves, csúszós úton egy jobbra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a járműve felett és egy villanyoszlopnak ütközött.

 

A nő utasa a balesetben bordatörés mellett léprepedést szenvedett, amely miatt a sérült testrészt eltávolították.

A sértett sérülései csak maradandó fogyatékossággal gyógyultak, továbbá súlyos egészségromlás is kialakult nála.

Az ügyészség ebben az esetben kombinált büntetés, így felfüggesztett szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a járásbírósághoz benyújtott vádiratában.

auto-3734397_1920
Fotó: Pixabay

Kettő rendbeli ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja a Hatvani Járási Ügyészség azt a 38 éves férfit, aki 2020. évben kétszer is úgy vett részt a közúti forgalomban, hogy előtte alkoholt fogyasztott.

 

Először március 27.-én Petőfibánya és Rózsaszentmárton között haladt, amikor

ittassága miatt áttért a szemközti forgalmi sávba és a kocsija visszapillantó tükre nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő másik jármű ugyanezen járműrészével.

Szerencsére ebben az esetben személyi sérülés nem történt. A férfi szeptember 25.-én szintén ittasan ült a volán mögé, ekkor a rendőrök Lőrinciben, a Selypi úton vonták intézkedés alá és állapították meg, hogy a vádlott megszegte a fent említett KRESZ szabályt.

 

Szintén ittas állapotban elkövetett járművezetés a vád tárgya abban az ügyben, melyben már az Egri Járási Ügyészség emelt vádat. Itt az elkövető 2021. január 8.-án kora délután ittasan vezette járművét, amikor Tarnalelesz belterületén egy kanyarban megcsúszott, így az úttestről letért és egy ház falának ütközött.

 

Közúti baleset gondatlan okozásával vádolja az Egri Járási Ügyészség azt a 62 éves nőt, aki 2019. júniusában egy forró nyári napon Hatvanban közlekedett autójával, amikor hirtelen rosszul lett és már nem volt biztonságos vezetésre képes állapotban.

 

A nő ennek ellenére nem állt meg, hanem úgy döntött, hogy folytatja útját, majd még legalább 500 métert haladt,

azonban ezután állapota miatt már nem tudta irányítani a járművét, mellyel áttért a szemközti sávba, ahol nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő autónak.A vétlen jármű vezetője a balesetben nyolc napon túl gyógyuló singcsont törést szenvedett.

A vádiratában az ügyészség pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Címlapfotónk illusztráció. Forrás: mabisz

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló