2024. február 25., Mátyás

Riasztó

#ügyészség #közlekedési baleset #cserbenhagyás

Vezetett, elaludt, karambolozott, felébredt és továbbhajtott, mintha semmi se történt volna


 

Ha a közlekedési balesettel érintett jármű vezetője a helyszínen nem áll meg, illetve onnan eltávozik, mielőtt meggyőződne arról, hogy valaki megsérült-e, illetve az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg a cserbenhagyás vétségét valósítja meg, mely cselekmény egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - tájékoztatott az ügyészség.

 

Az Egri Járási Ügyészség most egy ilyen ügyben nyújtott be vádiratot. 

 

Az ügyészség cserbenhagyás vétségével vádolja azt a 46 éves sofőrt, aki 2022 decemberében a 33. számú főúton haladt teherautójával Poroszló felé, amikor fáradsága miatt vezetés közben elaludt, így áttért a szembejövő forgalmi sávba, ahol két szabályosan közlekedő autónak is nekiütközött. A balesetben szerencsére személyi sérülés nem történt.

 

A férfi a balesetet észlelte, arra felébredt, a járművet stabilizálta, a baleset helyszínén azonban nem állt meg, és nem győződött meg arról, hogy a balesetben bárki megsérült-e, vagy segítségre szorul-e, hanem megállás nélkül tovább közlekedett.

Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt a cserbenhagyó vádlottal szemben.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló