2023. december 9., Natália

Riasztó

#heves megye #rendőrség #vezetés #mobiltelefon #ellenőrzés #szabálytalanság

Vezetés közben mobilozókra vadásztak a rendőrök Heves megyében is – Íme a fokozott ellenőrzés mérlege!

Barna Benedek 2021.10.01. 15:40

Két nap alatt több mint 200 járművezetőt ellenőriztek szűkebb hazánk útjain.

 

Ahogy azt az Egri Ügyek is megírta, a rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának akciójához csatlakozva szeptember 16-22. között fokozott ellenőrzést hirdetett. Az egyhetes ellenőrzés során a vezetés közben mobilozókra vadásztak, az eredményeket pedig szeptember végn tették közzé.

 

A police.hu beszámolója szerint az akció ideje alatt a rendőrök 815 ellenőrzési ponton, 403 csoporttal összesen 14713 járművezetőt ellenőriztek. Vezetés közben mobilhasználat miatt 621 esetben, további 54 alkalommal más kommunikációs eszköz használata, vagy figyelmet elvonó tevékenység miatt jártak el az egyenruhások. Biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 1822 emberrel szemben intézkedtek.

közúti-relenőrzés-police
Fotó: police.hu (Képünk illusztráció)

Megkerestük a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudjuk, szűkebb hazánkban mi lett az akció mérlege. Kérdésünkre közölték: a fokozott közúti ellenőrzésre Heves megyében szeptember 16-17. között került sor.

Ez idő alatt a rendőrök összesen 218 járművezetőt ellenőriztek, melynek során 12 fővel szemben intézkedtek a menet közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt, illetve 21 fővel szemben pedig a biztonsági öv használatának hiánya miatt.

– tájékoztatta portálunkat Mezeiné Kovács Nikoletta rendőrségi sajtóreferens.

 

(Indexfotó: pexels.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló