2023. január 29., Adél

Riasztó

#eger #közlekedési baleset #vádemelés #maklár #sorompó

Figyelmetlenségből sorompót törő sofőrök ellen emeltek vádat Egerben

Barna Benedek 2021.09.27. 16:57

Az egyik autós egy rosszkor jött tüsszentés miatt volt gondatlan, a másik nem volt elég óvatos, amikor a vasúti átjáróba hajtott.

 

A múlt héten az „Érj haza biztonságban”! vasútbiztonsági kampány keretében adtak  nyilatkozatot Egerben a MÁV és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság képviselői. Ennek keretében elhangzott, hogy idén nőtt a vasúti átjárókban történt balesetek száma, amit igazol, hogy az Egri Járási Ügyészség is újabb ilyen ügyekben emelt vádat a közelmúltban – tájékoztatta portálunkat hétfőn dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

 

Közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja az egri ügyészség azt a miskolci férfit, aki 2021 áprilisában kifogástalan időjárási körülmények között járművével a Füzesabony-Maklár állomásközben található biztosított vasúti átjáró irányába haladt, amikor tüsszentenie kellett, emiatt figyelmetlenül közelítette meg az átjárót és nem észlelte, hogy a félsorompó lezárt állapotban van, továbbá azt sem, hogy a fényjelző készülék piros jelzést ad. Gondatlansága következtében lassítása ellenére letörte a biztosító berendezést.

sorompo-youtube
Illusztáció (Kép forrása: YouTube)

 

A központi járási ügyészség egy másik vádirata szerint az idős férfi útja 2020. október 22-én, kora délután Egerben, a Sas utcában található vasúti átjárón át vezetett. A vádlott haladása során figyelmetlenül közlekedett, nem az előírt fokozott óvatossággal közelítette meg a vasúti átjárót, így nem észlelte, hogy a sorompó lezárt állapotban van, továbbá azt sem, hogy a fényjelző készülék itt is piros jelzést ad, és járművével nekiütközött a sorompónak, mely ennek következtében letört.

 

Az ügyészség mindkét vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság büntetővégzésben – tárgyalás mellőzésével – pénzbüntetést szabjon ki a büntetlen előéletű, ámde figyelmetlenül vezető vádlottakkal szemben.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló