2022. május 27., Hella

Riasztó

Tragédia a kiránduláson: rosszul lett és meghalt egy idős túrázó a Mátrában – FOTÓ a helyszínről

2019.11.30. 00:00

Nem sikerült újraéleszteni a férfit.

 

A Heves megyei katasztrófavédelem hétfői közlése szerint a hosszú hétvégén összesen 29 segélyhívás érkezett a műveletirányítási központjukba, 12 tűzesethez és 9 műszaki mentéshez kérték a megye tűzoltóinak segítségét. A beavatkozást igénylő esetek mellett nyolc téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, csütörtökön a reggeli órákban letért az úttestről és fának csapódott egy személyautó a 25. számú főút 43-as kilomszelvénye után, Tarnalelesz előtt. Sofőrje a helyszínen életét vesztette. A pétervásárai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, valamint az autóba beszorult vezetőt feszítő-vágó berendezés segítségével szabadították ki az összetört járműből. 

 

Szintén csütörtökön, a déli órákban kigyulladt egy mini árokásó gép Nagyrédén a Gyöngyösi úton. A gyöngyösi hivatásos tűzoltók vízsugárral fojtották el a munkagép motorterében keletkezett tüzet.

 

Ugyanaznap dél körül felügyelet mellett zöldhulladékot égettek Verpeléten, belterületen a Kossuth Lajos utcában. Az egri hivatásos tűzoltókat riasztották a tűzhöz. Mivel a helyi önkormányzati rendelet ezen a napon nem engedélyezi a szabadtéri égetést, felhívták a tulajdonos figyelmét a szabálytalan tűzgyújtás tényére, majd további intézkedés céljából ellenőrizték a tűzgyújtás körülményeit és erről jegyzőkönyvet vettek fel. A tulajdonos a tűzoltók kérésére eloltotta a tüzet. Amennyiben a tűz továbbterjedt volna és a tűzoltóság beavatkozására lett volna szükség, úgy tűzvédelmi bírságolási eljárást indít a tűzvédelmi hatóság mely 20.000-től 3.000.000.Ft-ig is terjedhet.

 

A katasztrófavédelem egy tragikus véget ért pénteki kirándulásról is beszámolt. Mint írják, túrázás közben lett rosszul egy idős ember a Mátrában. A Pálosvörösmart felől a Hollókő irányába tartó férfit a felesége a segélyhívón keresztül kapott utasítások szerint megpróbálta újraéleszteni, de nem járt sikerrel. A házaspár mentéséhez a gyöngyösi hivatásos tűzoltókat, illetve a Kékes Kutató-mentő Alapítvány önkéntesét riasztották. A szerencsétlenség helyszínét csak gyalogosan lehetett elérni, az áldozatot a tűzoltók hordágyon vitték el a mentőautóig.

 

Fotó: Magyar Légimentő Nonprofit Kft. (Facebook)

 

Péntek délután 32 darab körbála égett Pélyen a Dobó István utcában egy családi ház udvarában. A hevesi hivatásos tűzoltókat riasztották a tűzhöz, akik a bálákat körbelocsolták. A tulajdonos munkagéppel a még megközelíthető bálákat széthúzta.

 

Szombaton három balesethez is riasztották megyénk tűzoltóit. A 33-es számú főút 4 km szelvényénél 3 személygépkocsi összeütközött. A füzesabonyi hivatásos és önkéntes tűzoltók végezték a műszaki mentést. Az egységek kiérkezése előtt egy szabadnapos tűzoltó áramtalanította a járműveket. Ugyanitt két órával később két személyautó ütközött össze, szintén a füzesabonyi hivatásos és önkéntes tűzoltók végezték a műszaki mentést. A délutáni órákban az M3 autópálya 42-es km szelvényében 4 autó ütközött, a hatvani hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést.

 

Vasárnap Heves és Hevesvezekény között egy tíz méteres fa kettéhasadt és az úttestre dőlt. A hevesi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói láncfűrésszel, valamint kézi erővel a veszélyes fát eltávolították, az útakadályt megszüntették.

 

(Indexfotó: Sóki Tamás / MTI – Képünk illusztráció)

 

Így festettek a túrázók a tömeges mátrai darázstámadás után - FOTÓK

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló