2023. december 8., Mária

Riasztó

#ügyészség #garázdaság

Törtek, zúztak, szó szerint ajtóstúl mentek egymásnak


Garázdálkodtak.

 

Az Egri Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat egy 30 éves férfi ellen, aki 2021 nyarán, a kora reggeli órákban egy Egerhez közeli településen a nála lévő kalapáccsal, és egy vasrúddal ütögetni kezdte egy családi ház kerítését, és postaládáját - tájékoztatott az ügyészség. A házban tartózkodó férfi a garázda férfit megfékezte és a rendőrség kiérkezéséig visszatartotta.

 

 

Szintén az Egri Járási Ügyészség emelt vádat egy másik garázda ellen. A felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt benyújtott vádirat szerint a mátraderecskei férfi 2022 áprilisában lakóhelyén egy szóváltást követően magához vett egy nagyméretű fából készült ajtókeret darabot, mellyel haragosára támadt. Az ütés nem ért célt, mivel a megtámadott rokonának sikerült a bántalmazást megakadályoznia.

 

 

Az ügyészség mindkét vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

 

Végül az Egri Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat három fiatal férfi ellen, akik idén tavasszal a megyeszékhelyen a hajnali órákban hangoskodtak, illetve törtek-zúztak. Ennek során a vádlottak egy virágoskert mellett elhelyezett fa korlátot kitéptek a földből, és az útra dobták, valamint az ott elhelyezett fém komposztálót is az úttestre hajították. A vádlottak miközben elhagyták a helyszínt még több garázsajtóba is belerúgtak.

 

Az ügyészség jóvátételi munka intézkedés alkalmazására tett indítványt a magukról megfeledkező vádlottakkal szemben.

 

Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkoztatást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg a garázdaság vétségét követi el, amely két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Súlyosabban minősül a bűncselekmény, ha például csoportosan vagy felfegyverkezve követik el. Ekkor a cselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló