2021. június 24., Iván

Riasztó

#terrorista #terrorelhárítási központ #iszlamista

Magyar iszlamistára csapott le a terrorelhárítás, a fiatal férfi robbantani készülhetett

Barna Benedek 2021.06.02. 13:04

Hétfőn kapták el.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a tegnapi napon végrehajtott akció eredményeként gyanúsítottként hallgatott ki, majd őrizetbe vett egy 21 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint, Európa lakosságának megfélemlítését célzó terrorcselekmények elkövetésére készült Magyarország területén – közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán.

 

A Terrorelhárítási Központ jelzése alapján indult ügyben, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség az akciót a TEK közreműködésével hajtotta végre.

A férfit a lakosság megfélemlítése céljából, előre kitervelten, aljas indokból és célból, több ember sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettével, valamint robbanóanyaggal visszaélés bűntettével megvalósított terrorcselekmény előkészületének megalapozott gyanúja miatt előállították, és gyanúsítottként hallgatták ki.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a gyanúsított letartóztatására tett indítványt, ennek elrendeléséről várhatóan még szerdán döntenek.

 

Frissítés: A Tővárosi törvényszék szerda délutáni közleménye szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra – 2021. július 2-ig – elrendelte annak a férfinak a letartóztatását

 

Frissítés2: A TEK főigazgatója szerda délután tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a férfi többféle terrortámadást, tömegrendezvényen történő robbantást, továbbá tömegbe hajtva elkövetett támadást tervezett az országban. Lapértesülések szerint az egyik célpont a Puskás Aréna lett volna.

 

(Indexfotó: MTI – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló