2021. szeptember 28., Vencel

Riasztó

#bíróság #füzesabony #erőszakos bűncselekmény #kékfény

Terhes barátnőjét rugdosta, majd nyakon szúrt egy fiút egy füzesabonyi férfi

Székely Zoárd 2021.09.01. 09:33

Alacsony az a kerítés...

Egy 31 éves férfi 2020. június 13-án egy napon belül valósított meg különböző büntetendő cselekményeket Füzesabony belterületén. A terhelt kora délután elment ahhoz a házhoz, melyben mások egy fiú ballagását ünnepelték, és itt az utcáról bekiabálva szidalmazta és megöléssel fenyegette a lakásban szórakozó akkori és korábbi élettársait, akik közül az aktuális párja kiment az útra, hogy lecsillapítsa őt.

Ez nem járt sikerrel, mert a vádlott a ház előtt összerugdosta a várandós asszonyt, akit a segítségére siető házigazda húzott ki végül az árokból, melybe beleesett.

A vádlott éjféltájt megint az utcán tartózkodott, ahol összetalálkozott az élettársának délben segítséget nyújtó házigazda fiával.

A férfi a fiút egy méteres betonvassal támadta meg, mellyel nyakon szúrta, de a véletlennek köszönhetően ezzel csak könnyebb sérülést okozott.

A büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő vádlottat a Füzesabonyi Járási Ügyészség garázdaság vétsége, illetve bűntette mellett zaklatás bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével is vádolja. Vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság – beismerése esetén – 2 év 6 hónap börtönbüntetést és 3 év közügyektől eltiltást szabjon ki az erőszakos elkövetővel szemben.

 

 

Címlapfotónk illusztráció. Forrás: iStock

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló