2024. április 25., Márk

Riasztó

#vádemelés #tarnabod #légpuska #lövöldözés

Légpuskával lövöldözött az udvarán a tarnabodi férfi, egy elhaladó autót talált el

Barna Benedek 2021.11.22. 12:10

Szerencsére csak anyagi kár keletkezett a kocsiban.

 

Vádat emelt az Egri Járási Ügyészség egy jelenleg más ügyben letartóztatásban lévő 24 éves fiatalemberrel szemben, aki légpuskával lőtt meg tavaly egy közlekedő autót – tájékoztatta portálunkat hétfőn dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész.

 

A vádlott egy nyári estén, alkonyatkor úgy döntött, hogy tarnabodi házának udvarán azzal üti el az időt, hogy lőgyakorlatokat végez egy légpuskával, mit sem törődve az ingatlan előtti közúton zajló járműforgalommal.

A férfi – azért, hogy az éppen ott tartózkodó nőismerősét elkápráztassa – több lövést adott le az utcafronti kerítés irányába, melyek egyikével eltalálta a szabályosan éppen arra közlekedő sértett személygépkocsiját. Az autó hátsó ülésen két kisgyermek utazott, akiket szerencsére nem ért el a mögöttük becsapódó lövedék, de a gépjárműben anyagi kár keletkezett.

Az elkövető gondatlan magatartásával a közúti közlekedésben résztvevők testi épségét veszélyeztette.

találat
Fotó: Ügyészség

 

A járási ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja a terheltet. Vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki a férfival szemben.

 

(Indexfotó: pixabay.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló