2021. April 11., Leó Szaniszló

Riasztó

#verekedés #füzesabony #diák #apa

Taposd ki a belét! Így biztatta a 7 éves fiút az apja diáktársa összeverésére Füzesabonyban

2021.4.1. 9:2

A Füzesabonyi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves apával szemben, aki ahelyett, hogy a jóra nevelte volna 7 éves kisfiát, bűncselekményt követett el a sérelmére azzal, hogy más személy bántalmazására biztatta őt.

 

A vádlott 2020. szeptember 17-én délután Füzesabonyban az egyik helyi iskola előtt az autójában ülve várta alsó tagozatos gyermekét, amikor arra lett figyelmes, hogy a fia az utcán összeszólalkozott egy másik diákkal, akinek a táskáját bedobta az árokba, a földre lökte a kerékpárját, majd ököllel ütni kezdte a mellkasát.

 

A férfi ezt látva - ahelyett, hogy véget vetett volna a tettlegességnek - „taposd ki a belét, adjál neki, torokra menj!” kiáltásokkal arra biztatta gyermekét, hogy folytassa diáktársa bántalmazását. A gyerek ezen felbuzdulva még többször megütötte a másik kisfiút, mielőtt beszállt az autóba, és apjával együtt elhagyta a helyszínt.

 

A járási ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a korábban már büntetett szülővel szemben két év börtönt és ugyan ilyen tartamú közügyektől eltiltást szabjon ki abban az esetben, ha a vádirati tényállással egyezően beismeri a bűnösségét. A vádhatóság indítványozta azt is, hogy a bíróság a vádlottat két évre tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló