2021. szeptember 28., Vencel

Riasztó

#heves megye #rendőrség #balesetmegelőzés #iskolakezdés

Itt az új tanév: így lehet biztonságos az iskolakezdés

Barna Benedek 2021.08.31. 16:12

A megyei rendőrök figyelmeztetnek, mire kell odafigyelni a közlekedésben.

 

Nyakunkon a szeptember és jön az új tanév, és ugyan a rendőrök idén is ott lesznek az iskolák környékén, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság keddi közleményében arra hívja fel a szülők figyelmét, hogy

az első iskolai napot megelőzően célszerű gyermekeinkkel átbeszélni a legfontosabb közlekedési szabályokat, jelzőtáblákat és együtt feleleveníteni, hogy milyen veszélyes szituációkra számíthatnak az iskolába vezető úton.

A tapasztalatok szerint egyébként az alsó tagozatos tanulók nagy része felnőtt kísérettel közlekedik, legtöbbjük autóval vagy közösségi közlekedési eszközzel jut el az iskolába. De minden esetben van mire odafigyelni.

 

A rendőrség közlekedésbiztonsági tanácsai a tanévkezdésre:

 

– Aki autóval viszi a gyermekét az iskolába, mutasson példát azzal, hogy beköti a biztonsági övet, és gyermekétől is követelje meg ugyanezt! Időben induljon el, figyelembe véve az ilyenkor megnövekvő forgalmat!


– Ha a kisebb gyerek tömegközlekedéssel vagy gyalog megy iskolába, eleinte kísérjék el, gyakorolják be az útvonalat, és ismételjék át az alapvető közlekedési szabályokat!

 

– A mobiltelefonálás járművezetés közben tilos, de a gyalogosok számára is veszélyes lehet, ha valaki az úttestre lépéskor belefeledkezik a készülékbe, vagy a zenétől nem hallja a közeledő autókat. Éppen ezért beszéljék meg gyermekkel, hogy ilyenkor tegye el a mobilt, és vegye ki a fülhallgatót!

 

– A busz előtt soha ne rohanjanak át az úttesten!

 

(Indexfotó: police.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló