2024. július 14., Örs Stella

Riasztó

#verekedés #tarnaörs

Szőnyeglopással vádolta ismerősét, a hasára taposott a nyílt utcán Tarnaörsön

2021.04.13. 09:49

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Heves Megyei Főügyészség egy 44 éves férfi ellen, aki 2019. augusztus 26-án délután durván bántalmazta egy haragosát az utcán.

 

A vádlott azt feltételezte a sértettről, hogy korábban másodmagával betört a házába, és ellopott onnan egy szőnyeget. Ezért amikor Tarnaörsön gépkocsival közlekedve meglátta a járdán gyalogosan haladó embert, megállt, kiszállt az autójából, odalépett hozzá, rákiáltott, hogy „van egy kis tartozásom”, majd tenyérrel két alkalommal nagy erővel arcon ütötte. A megtámadott ettől hanyatt esett, mire támadója rátaposott a hasára. A sértett mindezek következtében rövid időre eszméletét veszítette. A vádlott kicsit később vitt neki egy palack ásványvizet, megitatta, majd mindketten távoztak a helyszínről. 

Mint az hamarosan kiderült, a bántalmazás valójában igen súlyos következményekkel járt. A sértett a taposás hatására léprepedés mellett a gyomor külső falának szakadását szenvedte el, ami intenzív belső vérzéshez vezetett. A sérült állapotát csak kórházban elvégzett sürgősségi műtéttel tudták stabilizálni, amivel megmentették az életét.

A főügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság beismerése esetén három év hat hónap börtönbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben, emellett négy évre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló