2024. július 23., Lenke

Riasztó

#büntetés-végrehajtás #szexuális kényszerítés

Szexuális zaklatás lett a kávéfőzésből a zárkában


 

Az Egri Járási Ügyészség három férfi ellen emelt vádat, akik rettegésben tartották rabtársukat. 

 

A vád szerint az elkövetők és a sértett 2020 nyarán a letartóztatásukat egy zárkában töltötték a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A legidősebb vádlott válogatott fenyegetésekkel, valamint erőszakkal különféle feladatok elvégzésére – így kávéfőzésre, a zárka takarítására, a vádlott zoknijának, cipőjének felhúzására, törölközővel legyezésére – kényszerítette a sértettet, miközben a levese kivételével minden ételét elvette tőle. Előfordult, hogy a sértettet egy sámlira térdepeltette, két kezével két fél literes palack tartására utasította, ha pedig nem volt megelégedve a feladat teljesítésével, ököllel verte meg az ételmegvonás miatt legyengült férfit.

 

A kényszerítések, fenyegetések, bántalmazások miatt megtört sértettet a vádlottak többször szexuális cselekmények elvégzésére is rávették.

Az ügy egyik vádlottja erőszakos többszörös visszaeső. Őt az ügyészség kényszerítés bűntettével, aljas célból elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és szexuális erőszak bűntettével vádolja. Társaival szemben a vád tárgya szexuális erőszak bűntette.

 

A vádiratában az Egri Járási Ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság az előkészítő ülésen ítélje a több bűncselekményt elkövető vádlottat tizenhárom év, míg tettestársait pedig hat és öt év szabadságvesztésre, amennyiben a bűnösségüket a váddal egyezően beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról. Emellett a vádhatóság minden vádlott esetében közügyektől eltiltás kiszabására is indítványt tett.

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló