2024. június 16., Jusztin

Riasztó

#lopás #riasztó #Simson #jármű

Sosem találod ki, melyik járműből loptak tavaly a legtöbbet

Nagy Donát 2022.02.10. 10:51

Már az ország sem létezik, ahol anno gyártották.

Összesen 561 darab gépjárműre, ebből pedig 351 személyautóra adtak ki körözést tavaly – árulta el az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a Vezess kérésére. A lpa szerint évtizedes összevetésben kimondottan alacsonyak a számok, ám a mögöttünk álló időszakban gyakorlatilag évről évre megtapasztalt látványos csökkenés megtörni látszik.

 

A gépjárművek eltulajdonítása rendkívül fájdalmas következménnyel járó esemény, ezért az évtized egyik legszimpatikusabb rendőrségi története a tolvajok látványos visszaszorítása, írják.

 

Az ORFK most kiadott friss táblázataiból a kedvező összkép mellett ugyanakkor az is kiolvasható, hogy néhány márka tulajdonosai mégiscsak izgulhatnak.

Tavaly ugyanis Magyarországon a Simsonokra adott ki a rendőrség a legnagyobb számban körözést, csak tavaly 72 darabot.

04

 

Megemlítik, hogy rég elmúlt már az aprópénzért árult Simsonok kora, hiszen manapság már 300 ezer forint alatt semmilyet sem kapni, de az áruk egészen egymillió forintig elmehet.

Az elmúlt években egyébként százával vették és vitték ki főleg Németországba a viszonylag jó példányokat, így egyszerűen elfogytak a hazai Simsonok.

Ellopni sajnos nem nagy művészet a kismotorokat: elég bedobni egy közepes kisbusz belsejébe, vagy berúgás után lábon vihető, hacsak nincs valami jó erős lánccal odarögzítve valamihez.

 

A teljes körözési lista a Vezess oldalán megtekinthető.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló