2021. szeptember 28., Vencel

Riasztó

#vádemelés #sirok #ecséd #csoportosan elkövetett garázdaság

Elveszett napszemüveg miatt lett balhé Sirokban, bottal és vállfával esett egymásnak három férfi

Barna Benedek 2021.09.10. 14:25

Most a büntetésüket várják, akárcsak egy másik, ecsédi verekedés résztvevői.

 

Csoportosan elkövetett garázdaságok miatt emelt vádat a közelmúltban az Egri Járási Ügyészség – tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

 

Balhé egy napszemüveg miatt

 

Az Egri Járási Ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat az ellen a három siroki férfival szemben, akik

2019 nyarán a faluban italoztak, majd a hazaindulás során egy napszemüveg eltűnése miatt közöttük szóváltás és tettlegességig fajuló vita alakult ki. A vádlottak járássegítő alumínium és műanyag bottal, illetve egy fából készült vállfával támadtak egymásra.

A vita során az egyik vádlott úgy ütötte meg a másikat, hogy az illető arccsonttörést szenvedett.

 

A súlyos sérülést okozó férfit – a fenti bűncselekményen túl – súlyos testi sértés bűntettével is vádolja az ügyészség.

 

Két vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés, míg harmadik társukkal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

Megtorolták a korábbi sérelmet

 

A központi járási ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot, mely szerint

a négy férfi vádlott – akik közül egy fiatalkorú, egy pedig az ő édesapja – egy korábbi sérelem miatt úgy álltak bosszút a sértetteken, hogy őket 2020 júliusában egy ecsédi közparkban közösen bántalmazták. A vita során a vádlottak a haragosaikat többször ököllel fejen ütötték.

A bántalmazásban az egyik sértett orrcsonttörést szenvedett.

 

Mivel az apa a bűncselekményt fiával közösen követte el, így ő a szülői feladatából eredő kötelezettségét súlyosan megszegte, amivel a kiskorú gyermekének erkölcsi fejlődését veszélyeztette. Ezért neki kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt is felelnie kell.

 

Az ügyészség az apával szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés, míg a többi vádlottal szemben pedig felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló