2022. december 3., Ferenc Olívia

Riasztó

Letartóztatták a kamaszt, aki lopott autóval okozta a két ember halálával végződő salgótarjáni balesetet

2019.11.30. 00:00

A 17 éves fiúnak jogosítványa sem volt.

 

Portálunk is beszámolt róla, hogy november 12-én reggel Salbótarjánban összeütközött két autó, és az egyik járműben utazók olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen meghaltak. Az ugyeszseg.hu kedden közölte: a Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványára a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája letartóztatta azt a javítóintézeti nevelésből szökésben lévő, jogosítvánnyal nem rendelkező 17 éves fiút, aki a balesetet okozta.

 

Az ügyészségi beszámoló szerint a fiú november 12-én a reggeli órákban Karancslapujtő egyik ingatlana elől ellopott egy autót és azzal Salgótarján felé indult.

 

Fotók: police.hu

 

A 21. számú főúton, még lakott területen kívül a nedves, csúszós aszfaltburkolatú úttesten egy balra ívelő útkanyarulatba a megengedettet meghaladó, egyben az út vonalvezetéséhez, és az útburkolat állapotához képest is eltúlzott sebességgel haladt be, ezért átsodródott a bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött egy szemből érkező autóval.

 

A balesetben a másik járműben utazó 75 éves férfi és 72 éves felesége életüket vesztették. A gyanúsított is megsérült, ezért őt kórházba szállítása mellett vették őrizetbe, majd mivel kiderült, hogy könnyebb sérülései nem indokolják kórházi ápolását, a megyei főkapitányság fogdájába vitték.

 

 

A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedési ügyésze a súlyos bűncselekményt okozó, büntetett előéletű, szeptember óta javítóintézeti neveléséből szökésben lévő fiatalkorú letartóztatására tett indítványt a bűnismétlés, illetve a szökés, elrejtőzés megakadályozása érdekében.

 

A letartóztatás tárgyában döntő ülést a Balassagyarmati Járásbíróság a járványhelyzet miatt távmeghallgatással, telekommunikációs eszközök igénybevételével tartotta meg, és az ügyészi indítvánnyal egyezően a fiú letartóztatását egy hónapra elrendelte.

 

A végzést az ügyész, valamint a gyanúsított és a védője is tudomásul vette.

 

 

Tragédia a szomszéd megyében: ketten is meghaltak egy salgótarjáni balesetben - FOTÓK a helyszínről

 

Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló