2023. június 3., Klotild Pünkösd

Riasztó

#balta #bicikli #kékfény #riasztó

Rossz ötlet volt megütni a balatoni férfit: a biciklijét maga elé tartva védekezett a korábbi támadó

Nagy Donát 2022.07.27. 10:52

A megtámadott fél gyorsan szerzett egy baltát, amivel máris erőfölénybe került.

 

Az Egri Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy balatoni férfival szemben, aki baltával esett egy másik embernek, miután az rátámadt – tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

 

Az ügyészségi közlemény szerint a férfit szóváltás során a saját háza udvarán ütött fejbe egy haragosa, aki ott egy röviddel korábbi utcai konfliktust kért számon rajta. 

A vádlott ezt úgy viszonozta, hogy az ingatlan melléképületéből egy baltát vett magához.

Ezzel aztán bosszúból több csapást mért a támadással már felhagyó emberre, kiüldözve őt ezzel az utcára, ahol azután tovább folyt a baltával történő bántalmazás. 

 

A kiűzött férfi a biciklijét maga elé tartva próbált védekezni az éles szerszámmal szemben. Hamarosan autóval a helyszínre érkezett a kerékpáros egy rokona, mire az ő kocsijának a kerekét késsel szúrta ki a baltás vádlott.

 

Az ügyészség a jogos védelem kereteit messze túllépő vádlottal szemben felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a járásbírósághoz benyújtott vádiratában.

 

Címlapképünk illusztráció, fotó: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló