2024. február 25., Mátyás

Riasztó

#heves megye #bíróság #vasúti átjáró #sorompó

Részegen kidöntött egy vasúti sorompót egy fiatal férfi Hatvanban

Székely Zoárd 2022.05.27. 08:40

Ráadásul el is akadt a töltésen.

 

Egy húszas évei elején járó férfi ellen emelt vádat az Egri Járási Ügyészség, aki 2021 októberében a hajnali órákban egy buli után –  ahol ivott is –  Hatvanban egy vasúti átjáró felé túl gyorsan haladt autójával, így a jármű megcsúszott,

kidöntötte az átjáró „C” jelzésű fénysorompóját, nekiütközött az azt védő betontámfalnak, majd a kocsi a vasúti pályatest bal vágányán állt meg, akadályozva az arra tartó vonatok közlekedését.

A balesetben az egyik utas könnyű sérüléseket szenvedett.

 

A férfi a vasúti közlekedés biztonságát, mások életét, testi épségét veszélyeztette azzal, hogy a sorompót megrongálta, illetve járművével a vasúti pályán akadályt jelentett.

 

Vasúti pályán elakadás logó

 

A vádhatóság közlekedés biztonsága elleni gondatlansággal és ittas vezetéssel vádolja az elkövetőt, akivel szemben felfüggesztett szabadságvesztés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

 

Ludason és Kálban is törtek a sorompók

 

Szintén közlekedés biztonsága ellen gondatlanság miatt emelt vádat a központi járási ügyészség azzal a szerb férfival szemben, aki 2022 elején Ludason közlekedett járműszerelvényével, amikor figyelmetlensége miatt későn észlelte a fénysorompó tilos jelzését, így a jelzés ellenére behajtott az átjáróba, ahol a lecsukódó sorompó csapórúdját letörte.

 

Ugyancsak közlekedés biztonsága ellen gondatlanság miatt nyújtott be vádiratot az Egri Járási Ügyészség egy 23 éves férfi ellen, aki 2022. január 1-jén Kálban egy vasúti átjárót figyelmetlenül közelített meg, így későn észlelte az ottani fényjelző piros jelzését, a sorompó pedig lezárt állapotban van, ezért járművével nekiütközött a félsorompó csapórúdjának, ami letört.

 

Utóbbi két vádiratában az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

 

 

Címlapfotó: MTI/Máthé Zoltán

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló