2024. július 14., Örs Stella

Riasztó

#bíróság #jármű önkényes elvétele

Részegen elkötött egy autót, majd a bokorban landolt egy férfi Gyöngyösön

Székely Zoárd 2022.07.05. 09:56

Időközben egy parkoló autóval is ütközött.

Jármű önkényes elvétele és ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat az Egri Járási Ügyészség az ellen a 22 éves férfi ellen, aki 2022 januárjában Tarnaleleszen iszogatott, amikor megtudta, hogy a ház előtt, ahol tartózkodik egy olyan kocsi parkol, amiben benne maradt az indítókulcs.

Erre több se kellett neki, beült a járműbe és azzal kocsikázni indult, azonban a rendőrök egy igazoltatás során hamar lekapcsolták.

Az ügyészség az elkövetővel szemben felfüggesztett szabadságvesztés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

Szintén a fenti két bűncselekmény miatt emelt vádat a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy helyi lakossal szemben, aki 2021 decemberében ittasan sétált a városban, amikor észrevett egy leállított autót, amiben benne volt a slusszkulcs.

A férfi nem habozott, beült a kocsiba, majd azzal hátramenetben elindult, de pár méter megtétele után egy parkoló autónak ütközött, végül pedig az úttest túloldalán lévő bokorban állt meg.

Ezután elszaladt a helyszínről, azonban a rendőrök néhány percen belül elfogták.

 

A járási ügyészség a vádiratában a jelenleg más ügyben letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyek egyesítése mellett végrehajtandó börtönbüntetés, járművezetéstől eltiltás és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. Emellett indítványozta a sérült járművek tulajdonosai által bejelentett polgári jogi igényeknek a büntetőeljárás keretében történő elbírálását is.

 

A Füzesabonyi Járási Ügyészség vádirata szerint a 30 éves vádlott szívességi alapon lakott Besenyőtelken az ismerősénél, akinek 2020 őszén egy munka miatt Győrbe kellett utaznia, ezért a nála kölcsönben lévő autó kulcsát a lakásában hagyta, melyet a vádlott megszerzett, majd a járművel szállásadója után indult Győrbe anélkül, hogy a kocsi használatára előzőleg engedélyt kapott volna.

A férfi nem érte el úticélját, mivel a gépkocsiból útközben kifogyott az üzemanyag, neki pedig nem volt pénze a tankolásra.

Az ügyészség ebben az esetben jármű önkényes elvétele miatt nyújtott be vádiratot, melyben a jelenleg más ügyben szabadságvesztést töltő vádlottal szemben szabadságvesztés és közügyektől eltiltás büntetések kiszabását indítványozta.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló