2022. október 6., Brúnó Renáta

Riasztó

#eger #bíróság #kollégium #ablak

Fotó – Részegen, árnyékboxolás közben zúzta be egy fiatal a Dobó téri kollégium ablakát

Székely Zoárd 2021.10.11. 09:09

Piff-puff!

Az Egri Járási Ügyészség műemlékre elkövetett rongálás bűntettével vádolja azt a 19 éves fiatalembert, aki idén áprilisban Egerben, a Dobó téren ököllel ütötte be a jelenleg kollégiumként működő Minorita Rendház egyik földszinti ablakát.

 

Az oktalan agressziót az váltotta ki a fúból, hogy

miközben egy vele egykorú barátjával – két üveg bor elfogyasztása után – árnyékbokszolást játszott az épület előtt ittas, ellenfele véletlenül arcon találta őt.

A járási ügyészség ebben az ügyben jóvátételi munka elrendelésére tett indítványt a büntetlen előéletű fiatallal szemben, emellett indítványozta, hogy a bíróság kötelezze őt az okozott, tízezer forint összegű kár megtérítésére.

rendházablak_logo

A rongálás vagyon elleni bűncselekmény, aminek büntetési tétele alapesetben valamivel enyhébb, mint az ugyancsak vagyon elleni bűncselekménynek számító lopásé, azonban a bűntetti alakzatot a Büntető Törvénykönyv mindkét bűncselekmény esetén egyformán, három évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló