2024. június 19., Gyárfás

Riasztó

#bíróság #gyerekek #szexuális erőszak #kiskorú veszélyeztetése #családon belüli erőszak

Pokollá tette kiskorú gyermekei életét egy prostituált anya és egy drogos apa Heves megyében

Székely Zoárd 2022.05.26. 11:27

A férfi még nevelt lánya mellé is befeküdt az ágyba, hogy kielégítse testi vágyait.

 

Komoly lelki károsodást szenvedett az a négy kiskorú gyermek, akiket szüleik minden szempontból rendkívül elhanyagoltak, sőt egyiküknek még szexuális abúzust is el kellett szenvednie a mostohaapja részéről. Mindezek miatt a Heves Megyei Főügyészség emelt vádat nemrégiben a két szülővel szemben – olvasható az ügyészség közleményében.

 

A szülőknek három közös kiskorú gyermeke volt, valamint velük élt az anya előző kapcsolatából született nagyobb lánya is. A dél-hevesi család 2019 tavaszától emberhez méltatlan körülmények között lakott egy bérelt ingatlanban, ahol a legkisebb lány kivételével közös ágyban aludtak az egyik szobában.

A szülők elhanyagolták gyermekeiket, néha még elegendő élelmet sem adtak nekik. Otthon nem foglalkoztak velük, de nem járatták őket rendszeresen óvodába, illetve iskolába sem.

Ennek következtében a kicsik testi fejlettsége, szókincse, valamint általános ismeret- és szociális szintje messze elmaradt a kortársaikétól. A gyermekek mosdatlanok, ápolatlanok voltak, egyikük visszatérően fejtetvességtől szenvedett.

 

Az anya rendszeresen prostitúciós tevékenységet folytatott, míg a gyakran otthon is kábítószereket fogyasztó apa alkalmi munkákat vállalt.

A nevelőapa már korán megkörnyékezte az akkor még gyermekkorú nevelt lányát, többször előfordult, hogy – miután a kisebbek már elaludtak – mellé húzódott a közös ágyban, ezúton elégítve ki a nemi vágyát.

A terrorban nevelt gyermekek szenvedéseinek az vetett véget, hogy az illetékes gyámhatóság a kiskorúakat 2020 őszén kiemelte a szülői házból, és ideiglenes hatályú elhelyezésüket, majd nevelésbe vételüket rendelte el.

 

A Heves Megyei Főügyészség a szülőket négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésével, emellett a letartóztatásban lévő férfit tizennyolcadik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva elkövetett szexuális erőszakkal vádolja.

 

A főügyészség indítványozta, hogy az apát 11 év 6 hónap fegyházbüntetésre, míg az anyát 2 év börtönbüntetésre ítéljék, valamint mindkettejük esetében indítványozta a gyermekekkel kapcsolatos minden foglalkozástól történő végleges hatályú eltiltást, a határozott idejű közügyektől eltiltás mellett.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló