2022. november 28., Stefánia

Riasztó

#eger #ügyészség #dobó tér #domoszló #bekölce

Pofozkodás lett a Dobó téri iszogatásból, székkel estek egy vendégnek egy bekölcei kocsmában

Kovács Dávid 2022.06.24. 10:56

"Ez nem a vadnyugat, ez a kelet" – juthat eszünkbe a magyar rapklasszikus.

 

Az Egri Ügyeknek eljuttatott péntek reggeli közleményében helyi balhékról, összezördülésekről, csetepatékról, konfrontálódásokról, mindenféle haddelhaddokról (jogi szaknyelven: garázdaságokról) számolt be az Egri Járási Ügyészség.

 

Négy esetet mutattak be:

 

Garázdaság vétsége miatt emeltek vádat egy 42 éves elkövetővel szemben, aki 2022 tavaszán Egerben, a Dobó téren italozott ismerősével, azonban nézeteltérésük támadt, amit "két olyan ökölcsapással rendezett le, melyek a megtámadott arcán értek célt", szóval megütötte, behúzott neki, megcsapta, odasózott stb.

 

Szintén garázdaság miatt emeltek vádat egy fiatalkorúval szemben, aki 2020 júliusában társával megvert egy embert Domoszlón, aki könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet. Vele szemben az ügyészség az eljárást feltételesen felfüggesztette, azonban a feltételes ügyészi felfüggesztés tartama alatt elkövetett szándékos bűncselekmény miatt ismét gyanúsítottként hallgatták ki, így került sor végül vádemelésre. Társát a bíróság korábban már jogerősen elítélte.

 

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt nyújtottak be vádiratot egy férfival szemben, aki tavaly nyáron egy bekölcei söröző kerthelyiségében kicsit sokat ivott, és egy alumínium székkel hátba vágott egy másik vendéget, aki viszont sérülés nélkül megúszta az incidenst.

 

Ugyancsak garázdaság miatt emeltek vádat egy középkorú férfi ellen, aki 2020 őszén megjelent egy balatoni családi háznál, hogy számon kérjen egy férfit, aki a feleségével korábban nézeteltérésbe keveredett. A férfi stílusosan érkezett: berúgta a ház kapuját, bement az udvarra, majd ott pofon vágta a nejével összeszólalkozó férfit. Személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett. (FYI: az eset nem a Balatonnál, hanem a Heves megyei Balaton településen történt!)

 

Az ügyészség az első három ügyben közérdekű munka kiszabására tett indítványt a garázdákkal szemben, a negyedik esetben ún.  jóvátételi munkát indítványozott.

 

(Indexkép: CivertanS / Wikipédia)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló