2024. július 20., Illés

Riasztó

#ügyészség #kábítószer

Péterkén akarták teríteni a drogot


Kilenc vádlott van az ügyben

 

Az Egri Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt összesen kilenc személlyel szemben emelt vádat a közelmúltban - tájékoztatott az ügyészség.

 

A vád szerint egy házaspár és a feleség testvére 2020 májusában elhatározták, hogy csekély jövedelmük kiegészítése céljából Pétervásárán új pszichoaktív anyagot fognak árulni. A nő feladata elsősorban a tevékenységük koordinálása volt, telefonon keresztül tartotta a kapcsolatot a beszerzési forrásaikkal, szervezte az értékesítésre szánt új pszichoaktív anyagok beszerzését, valamint az új pszichoaktív anyagok kereskedelméből származó bevételeket is kezelte. Információi alapján közeli hozzátartozói végrehajtották az új pszichoaktív anyagok beszerzését. A fogyasztók kiszolgálásában mindhárman részt vettek.

 

Mivel a házaspár tagjai nem fogyasztottak új pszichoaktív anyagot, a beszerzések során kóstoló személyeket alkalmaztak, akiknek az volt a feladata, hogy ellenőrizzék az értékesítésre szánt új pszichoaktív anyagok megfelelő minőségét még a vásárlás végbemenetelét megelőzően.

 

 

A családtagok a fogyasztóik részére legalább 92,8 gramm új pszichoaktív anyagot értékesítettek, melyből legalább 519.000 forint jövedelemre tettek szert.

 

A férj 2018 évben az ózdi vásárban több működőképes, lőfegyvernek minősülő légfegyvereket vett, melyeket otthon tartott, a baj ebben az esetben az volt, hogy ezek megszerzésére és tartására nem rendelkezett engedéllyel, így neki lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt is felelnie kell.

 

Az Egri Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában a család minden tagja vonatkozásában végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezése szerint, aki új pszichoaktív anyagot kínál, átad, forgalomba hoz, vagy azzal kereskedik, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetési tétel kettő évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt bűnszövetségben követik el. Bűnszövetség akkor létesül, ha két vagy több személy bűncselekményeket szervezetten követ el, vagy ebben megállapodik, és legalább egy bűncselekmény elkövetését megkísérlik, de nem jön létre bűnszervezet.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló