2024. február 24., Szökonap

Riasztó

#katasztrófavédelem

Nyolc esetben volt szükség tűzoltói beavatkozásra a hétvégén


 

Hétvégén 13 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves vármegyei műveletirányítási központjába. A 2 tűzesetet és 6 műszaki mentést 9 hivatásos tűzoltóegység kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 5 téves jelzés is érkezett az ügyeletre.

 

Szombati kiemelt események:

 

Egy rakomány nélküli, platós kisteherautó motortere izzott hajnalban, a 21-es főúton Apc térségében. A hatvani hivatásos tűzoltók szüntették meg az izzást, a jármű utasai nem sérültek meg. 

 

Délelőtt jelzett a szén-monoxid-érzékelő Egerben, a Cifrakapu utcában egy lakásban. A város hivatásos tűzoltóinak mérőműszeres mérései is kimutatták a gyilkos gázt az ingatlanban, a jelzésnek köszönhetően a lakók nem szenvedtek mérgezést. 

 

Veszélyesen megdőlt egy fa Lőrinciben, a Vasvári Pál utcában délután. A hatvani hivatásos tűzoltók magasból mentő gépjárművet használva, motoros láncfűrészekkel darabolták le a veszélyes fát. 

 

Délután a gyöngyösi hivatásos tűzoltók városukban egy ingatlanba segítettek a mentőknek bejutni. 

 

Vasárnapi kiemelt események:

 

Kora reggel az egri hivatásos tűzoltók Egerben, a Szépasszony-völgyben egy pincébe rekedt embert mentettek ki.

 

Délután száz négyzetméteren égett gazos terület Hatvan és Csány között. A hatvani hivatásos tűzoltók vízzel fékezték meg a lángokat. 

 

Három személygépkocsi ütközött össze délután Gyöngyösön, a Platán utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, majd biztosították a helyszínt. Az autókban összesen kilencen utaztak, közülük hárman könnyű sérüléseket szenvedtek.

 

Este öt négyzetméteren égett szárat fű Gyöngyös Víg utcájánál, a város tűzoltói oltották el a tüzet. 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló