2024. június 23., Zoltán

Riasztó

#zöldfül #bontás #autó #kékfény #riasztó

Nemcsak illegálisan bontotta el a kocsikat, azok alkatrészeit rendszeresen el is égette egy férfi Heves megyében

Nagy Donát 2022.05.03. 09:16

Természetesen semmilyen előírásnak nem felet meg a mutatvány.

Az ügyészség híre szerint egy középkorú férfi egy arborétumáról ismert községben 2019 januárjától azzal kereste a kenyerét, hogy műszaki hibás, gazdaságosan nem javítható gépkocsikat vásárolt meg azért, hogy azok alkatrészeit kiszerelje és eladja. A bontáshoz azonban nem kért engedélyt, amivel már önmagában megszegte a hulladékká vált gépjárművekről szóló kormányrendelet előírásait.

 

autosz1

 

Ez volt a kisebbik gond, a bűncselekményt ugyanis azzal követte el, hogy a műhelyként használt garázsában semmi sem volt az előírásoknak megfelelő. Nem biztosította példáull a közegészségügyi, környezetvédelmi, vízvédelmi, tűz-, baleset- és munkavédelmi előírásoknak megfelelő vízzáró felülettel ellátott tárolóteret, ahhoz nem kapcsolt sem kiömlést és csapadékvizet felfogó, sem dekantáló és olajlefölöző berendezést.

 

Emellett a bontásból megmaradt, használhatatlan, törött műanyagalkatrészeket, üléseket, gumikat – részben a közterületen – rendszeresen el is égette.

 

A közlemény szerint a vádlott nem vette figyelembe, hogy a gépkocsik a megbontásuktól kezdődően veszélyes hulladéknak minősülnek, hiszen különféle olajat, PCB-t, övfeszítő és légzsák robbanópatronokat, higanytartalmú alkatrészeket, akkumulátort tartalmaznak, amely anyagok rákkeltők, mérgezők, veszélyeztetik a talajt, a vizet és a levegőt, egyben alkalmasak az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő, azok összetevői, illetve élő szervezet egyedének veszélyeztetésére.

 

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzást is kér az elkövetőre.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló