2021. november 28., Stefánia

Riasztó

#eger #drog #kábítószer

Néhány fiatalkorú drogbarlangot varázsolt egy egri lakásból

Székely Zoárd 2021.05.25. 10:05

Spuri-eki-trinyó trió...

Valóságos drogbarlanggá változott egy rövid időre az az egri lakás, ahol egy 17 éves fiú születésnapját ünnepelték 2019 januárjában. A házban történt kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt az Egri Járási Ügyészség nemrégiben vádat emelt egyes elkövetőkkel szemben.

 

Az összejövetelre meghívottak között volt az a fiatalkorú vádlott, aki akkoriban már nem először került kapcsolatba különböző drogokkal, ugyanis részben saját fogyasztás, részben eladás céljából rendszeresen vásárolt marihuánát és extasy tablettákat. Ő az ünnepeltnek is egy ilyen tablettát adott ajándékba a köszöntés után.

A többi, jellemzően fiatalkorú vendéggel azonban már nem volt ennyire gáláns, nekik ugyanis pénzért árulta a delta-9-THC, MDA, MDMA, illetve amfetamin hatóanyag tartalmú kábítószereket a meghittnek éppen nem nevezhető ünnepség alatt.

A házigazda a kapott ajándékot átengedte egy lányismerősének, aki ott, helyben el is fogyasztotta azt. Néhány nappal később a szintén vád alá helyezett fiatalkorú vendéglátó és a barátnője együtt szívott marihuánás cigarettát és fogyasztott extasyt az egri lakásban.

 

Az ügyészség a kábítószereket pénzért áruló vendéget kereskedéssel elkövetett kábítószer kereskedelem bűntettével, míg a fiatalkorú házigazdát forgalomba hozatallal elkövetett kábítószer kereskedelem bűntettével vádolja.

 

A vádhatóság mindkettőjük esetében próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a járásbíróságra benyújtott vádiratában azzal, hogy a próbaidő alatt a fiatalkorú vádlottak a törvény kötelező rendelkezése folytán pártfogó felügyelet alatt állnak, aminek során – az ügyészi indítvány szerint –  legalább 6 hónapig tartó, folyamatos kábítószer-függőséget gyógyító kezelésben, kábítószer-használatot kezelő más ellátásban vagy megelőző-felvilágosító szolgáltatáson kell részt venniük.

 

Emellett az ügyészség indítványt tett arra is, hogy a bíróság kötelezze a vádlottakat az esetükben felmerült 1.650.247 Ft, illetve 373.378 Ft bűnügyi költség megfizetésére.

 

Az ügyészség a kábítószert fogyasztó lánnyal szemben feltételes ügyészi felfüggesztés intézkedést alkalmazott, ami eredményes volt, ezért esetében az eljárást külön határozattal megszüntette.

 

 

Címlapfotónk illusztráció. Forrás: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló