2024. február 29., Elemér

Riasztó

#bíróság #építési hulladék

Nagy mennyiségű építési törmeléket borítottak le az ostorosi dűlőben

Székely Zoárd 2022.07.06. 09:00

Börtön várhat az elkövetőre.

Négy fordulóval 12 köbméter törmelékből – téglából, tufakövekből és betondarabokból – álló, kevert építési-bontási hulladékot borított le engedély nélkül egy konténerszállító tehergépkocsi sofőrje 2021. március végén az Ostoros község közigazgatási területéhez tartozó Csúnyamunka dűlőben. Ezért a rendőrségi nyomozást követően az Egri Járási Ügyészség most vádat emelt vele szemben jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértése miatt. A vádiratban az ügyészség végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt

 

Szintén a hulladékgazdálkodás rendje megsértésével vádolja a Gyöngyösi Járási Ügyészség azt a középkorú ügyvezetőt, aki ugyancsak tavaly márciusban helyezett el nyolc és fél tonna építési-bontási törmeléket Adács község belterületén, egy saroktelken.

A vádlott vállalkozásának volt ugyan engedélye nem veszélyes hulladékok országos gyűjtésére és szállítására, ám e szerint szállítóként a hulladékokat a hulladék termelője, birtokosa által meghatározott átvételre jogosult átvevőhöz kellett volna szállítania, míg gyűjtőként gondoskodnia kellett volna az általa összegyűjtött hulladékoknak a megfelelő hulladékkezelő létesítménybe történő eljuttatásáról.

Ez azonban már csak akkor történt meg, amikor a polgármester kifejezetten felszólította erre a törmeléket nem engedélyezett területen elhelyező terheltet.

 

A járási ügyészség ebben az ügyben pénzbüntetés kiszabására, valamint 358 ezer 616 forint bűnügyi költség megfizettetésére tett indítványt a bírósághoz benyújtott vádiratában.

 

 

Címlapfotónk illusztráció.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló