2021. május 10., Ármin Pálma

Riasztó

#heves megye #ügyészség #csalás #vádemelés #élettárs

Milliókat csalt ki volt élettársától egy Heves megyei nő

2021.01.11. 11:56

Különböző kitalált indokokkal többször is kért nagyobb összegeket a férfitól.

A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 26 éves Heves megyei nő ellen, aki több, mint 20 millió forintot kért "kölcsön" korábbi élettársától kitalált eseményekre hivatkozva, amelyeket többször hamis okiratok felhasználásával igyekezett hihetővé tenni – írja az ugyeszseg.hu.

 

A vádlott 2015-ben ismerkedett meg a német állampolgárságú sértettel, akivel rövid időn belül élettársi kapcsolatot alakított ki a sértett németországi lakhelyén.

A fiatal nő 2016 januárjában azt adta elő valótlanul a sértettnek, hogy Magyarországon büntetőeljárás indult ellene és védőjének 16.500 eurót kell fizetnie, akit meg is nevezett. A vádlott ellen azonban – akkor még – nem volt eljárás folyamatban és a megjelölt ügyvéd sem ismerte őt.

 

A vádlott élettársi kapcsolatuk megszakadása után, 2018-ban a férfi jóhiszeműségét kihasználva 50.000 eurót kért kölcsön azzal az indokkal, hogy az összegre azért van szüksége, hogy mentesüljön a büntetőjogi felelősség alól, de a kölcsön törlesztését meg sem kezdte, a visszafizetés már a pénz kérésekor sem állt szándékában.

 

bankjegy_forint-napi-
Fotó: napi.hu

 

A nő 2018. évben hamis okirattal alátámasztottan további 365.000 forintot kért kórházi ellátása miatt felmerült költségeire a sértettől, azonban valójában térítési díjat nem számlázott az egészségügyi intézmény.

 

A vádlott a sértett bankkártyájának adatai ismeretében oly módon is megpróbálta megkárosítani a férfit, hogy a sértett tudta és hozzájárulása nélkül 2018 nyarán siófoki szállodákban keletkezett költségeit a kártyaadatok bediktálásával akarta kiegyenlíteni.

 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában előkészítő ülésen történő beismerés esetére 5 év börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló