2021. május 12., Pongrác

Riasztó

#lopás #füzesabony #sajt

Megúszta a büntetőeljárást a nagybani sajttolvaj, aki munkahelyét fosztogatta Füzesabonyban

2021.04.12. 08:50

A Füzesabonyi Járási Ügyészség megszüntette azt a büntető eljárást, melynek keretében korábban feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott két férfival szemben. Az elkövetők egyike rendszeresen hús- és sajtkészítményeket lopott a munkahelyéről, amiket azután a társának adott el féláron. 

A nyomozás során felderített tényállás szerint az idősebb elkövető 2018 novembere és 2019 februárja között a munkahelyén, egy füzesabonyi vendéglátó egységben összesen 144 kg trappista sajtot és 144 kg húskészítményt tulajdonított el munkakezdés előtt a raktárból. A gyanúsított hetente kétszer dézsmálta meg a helyiséget, amikor is reggel 8 óra előtt alkalmanként 6-6 kiló felhasználásra szánt sajtot és húst tulajdonított el onnan.

A lopott holmit az alkalmazott a kabátja alá, vagy a zsebeibe rejtve csempészte ki az épületből, majd a közelben parkoló gépkocsijának a csomagterébe rejtette és a műszak végeztével hazavitte. Ezután az áru nagyobb részét a fiatalabb gyanúsítottnak adta el, aki tudott az élelmiszerek lopott voltáról, mégis rendszeresen megvette azokat a kiskereskedelmi ár feléért. A lopások folytán a sértettnek összesen csaknem félmillió forintos kára keletkezett.

 

Az idősebb terhelt cselekménye kisebb értékre üzletszerűen elkövetett lopás bűntettének, míg társáé kisebb értékre ugyancsak folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntettének minősül.

hús2_logo 

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a nyomozást követő vádemelési szakban a büntetőeljárási törvény alkalmazásával 2 év időtartamú feltételes ügyészi felfüggesztés intézkedést alkalmazott, egyben elrendelte a gyanúsítottak pártfogó felügyeletét. Erre akkor kerülhet sor, ha a három évi szabadságvesztésnél nem súlyosabb büntetéssel fenyegetett bűncselekmény jellegére, az elkövetés módjára és a gyanúsítottak személyére tekintettel az intézkedéstől a gyanúsítottak magatartásának kedvező változása várható. Határozatában az ügyészség külön magatartási szabályként írta elő, hogy a tetteseknek meg kell téríteniük a sértettnek okozott kárt.

 

A megszabott két év elteltével a kormányhivatal pártfogó felügyelője arról tájékoztatta a vádhatóságot, hogy a gyanúsítottak a számukra előírt magatartási szabályt teljesítették, a sértettnek okozott kárt megtérítették. A két gyanúsított a feltételes ügyészi felfüggesztés időtartama alatt a pártfogóval együttműködött, a pártfogó felügyelet általános magatartási szabályait betartották. Erre tekintettel az ügyben vádemelésre nem került sor, az ügyészség a napokban a büntető eljárást megszüntette.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló