2022. augusztus 13., Ipoly

Riasztó

#miskolc #kórház #ügyészség #vádemelés

Megkéselte ápolónőjét egy beteg Miskolcon, vádat emeltek ellene

Kovács Dávid 2022.06.14. 11:03

Amikor az őt ellátó nő elfordult, a kóros elmeállapotú asszony hátba szúrta.

 

Felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség az ellen a 70 éves nő ellen, aki tavaly májusban késsel támadt ápolójára.

 

A vádirat szerint az idős asszonyt az egyik miskolci kórházban feküdt, az ápolónője pedig épp a vércukorszintjét akarta ellenőrizni, amikor ő egy nyolc centiméter pengehosszúságú késsel minden előzmény nélkül hátba szúrta őt, amivel nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott neki.

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség keddi tájékoztatása szerint az idős vádlott kóros elmeállapotú, súlyos fokban korlátozott volt abban, hogy a cselekménye következményeit felismerje. "Az agy szervi károsodása és gyógyszer mellékhatása következtében átmeneti kóros tudatzavarban volt, amely súlyos fokban korlátozta abban, hogy a cselekménye következményeit felismerje" – írták.

 

Az ügyészség a büntetlen előéletű asszonnyal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a kés egyidejű elkobzásával.

 

 

(Indexkép: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház És Egyetemi Oktatókórház / Facebook)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló