2024. április 15., Anasztázia Tas

Riasztó

#ittas vezetés #bíróság #részeg #kékfény #jármű önkényes elvétele

Megfújt egy utcán parkoló autót egy erki fiatal, majd megpróbálta felgyújtani

Székely Zoárd 2022.05.25. 10:15

Nem volt nehéz dolga: benne volt a slusszkulcs és több mint 400 ezer forint. Mezőtárkányban pedig egy fiatal elvitte a főnöke autóját, majd részegen furikázott vele a faluban.

 

Szerdai közleményében ezúttal két autókal kapcsolatos bűnesetről számolt be a Heves Megyei Főügyészség.

 

Egy 23 éves férfit például azzal vádol a Füzesabonyi Járási Ügyészség, hogy idén, egy februári estén Mezőtárkányban engedély nélkül elvitte a munkaadójának udvaráról azt a lezáratlan kisteherautót, amivel egyébként a sértett korábban őt magát is nem egyszer dolgozni vitte.

Ezt követően a férfi a jogtalanul használt gépjárművet ittas állapotban vezette a faluban, amíg egy közúti ellenőrzés során a rendőrök meg nem állították őt.

A járási ügyészség jármű önkényes elvételével, továbbá ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja az elkövetőt, akivel szemben 50 nap elzárás büntetést és 1 év 2 hónap járművezetéstől eltiltást indítványozott.

 

Autót lopott, de eltévedt

 

Jármű önkényes elvétele mellett lopással és nagyobb kárt okozó rongálás kísérletével vádolja a Hatvani Járási Ügyészség azt a 24 éves erki férfit, aki tavaly októberben Hatvanban csak úgy bepattant egy, az utcán parkoló furgonba, mellyel – a bennfelejtett indítókulcsot könnyedén elfordítva – Nagygombos felé indult. Útközben azonban eltévedt, úgyhogy végül megállt a Heréd felé vezető út mellett, a szántóföldön.

 

Itt átkutatta a járművet, amiből eltulajdonított egy több mint 400 ezer forintot tartalmazó pénztárcát, valamint kiszerelte az összes szűrőt és az akkumulátort.

Mielőtt a lopott holmival távozott volna, megpróbálta felgyújtani az autót, hogy eltüntesse a nyomokat.

A férfi az anyósülésen, valamint alatta is papírdarabokat helyezett el, melyeket lángra lobbantott, de a kocsi szerencsére nem égett le, mivel a helyszínre érkező rendőrök hamarosan eloltották az aprócska máglyát.

 

A járási ügyészség ebben az ügyben 2 év végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, 2 év közügyektől eltiltásra és részleges vagyonelkobzásra tett indítványt a büntetett előéletű férfival szemben.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló