2021. december 7., Ambrus

Riasztó

#m3-as autópálya #közlekedési baleset #vádemelés #személyi sérülés #egri járási ügyészség

Tömegbalesetet okozott az M3-ason a figyelmetlen sofőr – Így büntetné az ügyészség

Barna Benedek 2021.11.09. 12:45

A férfi rosszul mérte fel az előtte haladó sebességét, ezért hátulról beleszaladt, aminek következményeként további járművek szenvedtek balesetet.

 

A közúti baleset gondatlan okozásának vétségét követi el és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az, aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével másnak vagy másoknak gondatlanságból súlyos testi sértést okoz – áll az Egri Járási Ügyészség keddi, portálunkhoz eljuttatott közleményében, amelyben két ilyen ügyről is beszámolnak.

 

Figyelmetlenül fordult le az útról a sofőr

 

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a járási ügyészség az ellen a 25 éves férfi ellen, aki 2019 telén a 21. számú főúton közlekedett Salgótarján felől Hatvan felé autójával. A vádlott

egy bekötőútra balra kívánt bekanyarodni, ezért lassított, majd megkezdte a kanyarodást, ezt azonban figyelmetlenül tette és nem észlelte, hogy járműve, illetve a mögötte haladó jármű előzését korábban már megkezdte egy harmadik gépkocsi, mely fékezéssel próbálta az ütközést elkerülni, azonban ez nem sikerült, így az autók összeütköztek.

A balesetben a sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket, bordatörést és szegycsonttörést szenvedett.

 

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság közérdekű munkát szabjon ki a figyelmetlen autóvezetővel szemben, továbbá tiltsa el őt a közúti járművezetéstől.

 

Rosszul felmért sebesség okozta a tömegbalesetet

 

Egy másik ügyben azonos minősítés mellett egy ukrán-magyar kettős állampolgár ellen emelt vádat a Egri Járási Ügyészség. A vádirat szerint a férfi 2020. november 30-án a reggeli órákban az M3-as autópályán Budapest felől Miskolc felé közlekedett 9 személyes autójával.

Haladása során figyelmetlensége miatt rosszul mérte fel az előtte közlekedő járműszerelvény sebességét, ezért járműve elejével a tréler hátuljának ütközött. A baleset következtében további járművek is ütköztek egymással.

A balesetben a vádlott által vezetett gépkocsi második üléssorának középső ülésén, becsatolt biztonsági övet használva utazó sértett 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést, orrcsonttörést szenvedett.

 

Az ügyészség ebben az esetben pénzbüntetés kiszabását indítványozta a járásbírósághoz benyújtott vádiratában.

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló