2024. július 14., Örs Stella

Riasztó

#bíróság #repülőtér #kékfény #lőszer

Lőszereket talált egy 71 éves férfi az egri repülőtér környékén, majd szó nélkül hazavitte

Székely Zoárd 2022.02.18. 10:05

A rendőrség egy házkutatás során találta meg az illegálisan tárolt töltényeket.

Lőszerrel visszaélés bűntettével vádol az Egri Járási Ügyészség egy 71 éves férfit, aki a jogellenesen birtokába került töltényekkel kapcsolatos felelőtlen magatartásával nem csak kis híján bajba sodorta, de veszélyeztette is a saját fiát.

 

A férfi évekkel ezelőtt Eger külterületén, a Repülőtér közelében egy dobozban 42 darab 22 Long Rifle kaliberjelű töltényt talált, melyeket sokáig a személygépkocsijában tartott, majd amikor egyszer az autót a fia novaji lakásának udvarán kitakarította, a dobozt bevitte a házba és ott betette egy komód felső fiókjába.

A lőszerek – mint utóbb tisztázódott – a fiú tudta nélkül hevertek hosszabb időn át a szekrényben mindaddig, amíg azokat a rendőrség egy házkutatás során 2020 őszén meg nem találta.

Az emberi élet kioltására is alkalmas éles töltényeket ekkor lefoglalták és elszállították.

 

A férfi megelőzhette volna az ellene indított büntető eljárást és a szakszerűtlen tárolásból adódó folyamatos veszélyhelyzetet, ha a lőszeres doboz megtalálásakor nyomban értesíti a rendőrséget.

 

A vádiratában az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki az idős férfival szemben, emellett rendelje el a pártfogó felügyeletét és a lefoglalt lőszerek elkobzását is.

 

 

Címlapfotónk illusztráció. Forrás: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló