2024. április 25., Márk

Riasztó

#lopás #vádemelés #betőrés #betörő #tarnabod

Vádat emeltek a fiatalember ellen, aki két nap alatt háromszor tört be egy idős nő tarnabodi otthonába

2021.01.20. 11:56

Egyik alkalommal rá is támadt az asszonyra és letépte a fülbevalóját.

A Hevesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal az azóta letartóztatásban lévő, büntetett előéletű huszonéves férfival szemben, aki tavaly szeptemberben két nap alatt, több súlyos bűncselekményt is elkövetett egy idős nő sérelmére Tarnabodon – számolt be szerdán az ugyeszseg.hu.

 

A vád szerint a vádlott 2020. szeptember 15-én, késő délután, a lakóhelyén, Tarnabodon, a kerítésen át azért mászott be az egyedül élő 79 éves sértett házának udvarára, mert a házból különböző dolgokat akart lopni. Amikor a nyitott ajtón át bement a lakóépületbe, szembe találkozott a sértettel, de nem jött zavarba, hanem azt mondta a meglepett asszonynak, hogy ő a közelben dolgozó munkások ügyintézője, majd erre hivatkozással rögtön kért is 15.000 forintot. Amikor a hölgy közölte, hogy nincs pénze, a férfi a hűtőszekrényhez lépett és abból önhatalmúlag kivett négy csomag hurkát, melyekkel távozott az ingatlanból. A kora és egészségi állapota miatt nehezen mozgó sértett képtelen volt arra, hogy megakadályozza a lopást.

 

Másnap hajnalban a vádlott ismét megjelent a házban, ahová ez alkalommal a bejárati ajtó üvegét betörve behatolt be. Az idős nő felébredt a zajra, mire a tolvaj az előszobában felakasztott ruhák közé bújt, de onnan hamarosan előugrott, földre teperte áldozatát, akinek füleiből kitépte a fülbevalókat, majd elfutott. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

 

tarnabod-betores-police
Fotó: police.hu

 

 

Az addig elkövetett bűncselekmények látszólagos sikerén felbuzdulva a vádlott néhány órával később harmadízben is behatolt a sértetthez, aki akkor már végképp nem volt abban a helyzetben, hogy meg tudja akadályozni az újabb vagyon elleni bűncselekmény elkövetését. Hívatlan látogatója így zavartalanul el tudta vinni a 8 000 Ft értékű centrifugáját a ház egyik szobájából.

 

A Hevesi Járási Ügyészség idős koránál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás, valamint kifosztás bűntettével, továbbá súlyos testi sértés és magánlaksértés bűntettével vádolja a gátlástalan elkövetőt.

 

Vádiratában a Hevesi Járási Ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre a vádlottat, emellett tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, és kötelezze az eljárás során felmerült 24.660 Ft bűnügyi költség megfizetésére is. Mértékes indítványában a vádhatóság – a vádlott beismerése esetére - 8 évben határozta meg a kért fegyházbüntetés időtartamát.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló